Askerliği Nerede Yaptınız?

Şırnak, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı: Jandarma Komando Bölüğü. 93/4

İki defa 50°C'nin üzerini gördüm. Rüzgar serinletmek yerine yakıyordu. Rüzgar estiğinde, sanki yüzüne fön makinesi tutuluyor gibi oluyordu ve kolumu kaldırıp rüzgarın yüzüme çarpmasını engellemeye çalışıyordum. 24 saat gölgede kalan metal ve beton yüzeylere elini bastırıp 10 saniye bile tutamıyordum.

Klimalar 30 ile 60 dakikada bir hararet yapardı. Radyatörlere hortumla su tutardık.

Son düzenleme:
Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı: Jandarma Komando Bölüğü. 93/4

İki defa 50°C'nin üzerini gördüm. Rüzgar serinletmek yerine yakıyordu. Rüzgar estiğinde, sanki yüzüne fön makinesi tutuluyor gibi oluyordu ve kolumu kaldırıp rüzgarın yüzüme çarpmasını engellemeye çalışıyordum. 24 saat gölgede kalan metal ve beton yüzeylere elini bastırıp 10 saniye bile tutamıyordum.

Klimalar 30 ile 60 dakikada bir hararet yapardı. Radyatörlere hortumla su tutardık.
Geçmiş olsun hocam. Urfa'da çok sıcaktı ve nöbete gidenler resmen ağlıyorlardı.(Balistik yelek ve kompozit başlık ile tutuluyordu.)
Siz o sıcakta nöbete vs. çıktınız mı?
4 tane ev var. Birini satıp bedelli olacağız muhtemelen.
Gidenlere de, 1 ev parası verseler keşke. :)

Geçmiş olsun hocam. Urfa'da çok sıcaktı ve nöbete gidenler resmen ağlıyorlardı.(Balistik yelek ve kompozit başlık ile tutuluyordu.)
Siz o sıcakta nöbete vs. çıktınız mı?
Nadiren nöbete çıktığım oluyordu. Hatta bazen gün doğumunu izlemek için gönüllü çıkardım. Nöbet kulesi falan güvenli olduğu için yelek giyilmezdi ama yanında dururdu. Zaten kulede iki kişi olurdu, sırayla oturulurdu. Gözleyen kişi kaskı takar ve otururken çıkarırdı. Yani kulede 2 saat geçiriyorsun ama toplamda 1 saat ayaktasın. Bir nöbetimde yanıyordum, kantinden 6 defa soğuk çay sipariş etmiştim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı