Askerliği uzatmak için bir neden olmak zorunda mı?

Daha fazla  
Şimdi, birkaç arkadaşım üç kere mezuna kalmışlar kısacası öğrenci değiller. Adam 21 yaşında ve sınava hazırlanıyor; nasıl askere gitmedin dedim uzattım dedi. Ben bir neden olmak zorunda diye biliyordum uzatmak için ama o sadece şubeye gidip uzatmak istediğini söylemiş ve uzatmışlar 28'e kadar.

Böyle bir şey oluyor mu? Yani sadece uzatmak istediğimiz için uzatabiliyor muyuz askerliği yoksa bir sebep mi olmak zorunda uzatabilmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebepsiz 2-3 sene uzattırıyorsun diye biliyorum. 28'e kadar uzattıysa mutlaka mazereti vardır üniversite okumak gibi.

Sebepsiz 2-3 sene uzattırıyorsun diye biliyorum. 28'e kadar uzattıysa mutlaka mazereti vardır üniversite okumak gibi.
Şimdi benim bir sebebim yok, işsizim ve öğrenci değilim ama sınava tekrar hazırlanmak istiyorum lakin yaşımdan dolayı askere çağırırlar diye çekiniyorum. Gidip ben sınava hazırlanacağım, biraz uzatma şansınız var mı desem uzatıyorlar mı?

Arkadaşlarla yeni uzattırdık ve sebep olmaksızın uzatabiliyorsun 2 sene uzattı arkadaşım sebepsiz.
Ben uzatmadım üniversiteye kayıt olmuştum ama gitmedim hiç ve şu anda üniversiteye kayıt oldum diye 9 yıl uzatıldı askerliğim.
Okul kaydım silinince geri alırlar mı o 9 yılı bilemiyorum ama. :D

Arkadaşlarla yeni uzattırdık ve sebep olmaksızın uzatabiliyorsun 2 sene uzattı arkadaşım sebepsiz.
Ben uzatmadım üniversiteye kayıt olmuştum ama gitmedim hiç ve şu anda üniversiteye kayıt oldum diye 9 yıl uzatıldı askerliğim.
Okul kaydım silinince geri alırlar mı o 9 yılı bilemiyorum ama. :D
Yani direkt gidip ben biraz uzatmak istiyorum diyince uzatıyorlar yani 1 2 sene, anladım teşekkürler.

20 yaşında askerlik yaşına gelmiş oluyorsun bildiğim kadarıyla. 2 yıl da tecil ettirme yani erteletme hakkın bulunmakta. Eğer okul okuyorsan 29 yaşına kadar erteletebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı