Askerliği yedek subay olarak yapma ihtimalim yüksek mi?

Makaleler
2
Merhaba. Geçen yıl boy - kilo uyumsuzluğu yüzüne ertesi sene sevk almıştım. Bu hafta yaptırdım. Haftaya çıkacak heyet raporu ile yoklama işlemi tamamlanıyor. Muayene olurken ve askerlik şubesinde böbrek hastalığımı olduğumu söyledim ve sağlık heyeti sonucu raporda böbrek hastalığım yazıyor. Hastaneye polikistik böbrek hastalığı teşhisi koyulduğu MR ve USG raporunu yanımda götürdüm. Üroloğa raporu gösterdim sistemden baktı. Ancak böbrek fonksiyonları iyi olduğu için elverişli raporu verilir. Şöyle sorunlar var;

1) Düzenli aralıklarla nefroloji (böbrek bilimi) muayenesi oluyorum. Nefrolog doktor askerlik yapamazsın dedi. Yat - kalk, şınav yaparsam kistlerin patlayacağını söyledi. Eğer er olarak yaparsam böbreklerim zarar görecek.

2) Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum. Aksilik olmazsa Haziran'da açık öğretim yönetim bilişim sistemleri mezunu olacağım. Web tasarım üzerinde çalışıyorum. Ben bu durumda yedek subay olabilme şansım veya en kötü askerden muaf olma durumum olur mu? Haftaya yoklama tamamlama işlemi için gideceğim şubeye.​

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı