Askerlik 2. kez ertelenebilir mi?

Şimdi e-Devlet'ten erteleyemiyorum tecil olduğu için tecil biter bitmez asker kaçağı mı oluyorum.

Lise mezunları için yasal sınır 22 yaşınıza gireceğiniz yılın sonudur. Yani bu yıl 22 oluyorsanız 01.01.2024 tarihine kadar teciliniz bozulsa da kaçak durumuna düşmezsiniz. Ancak bu süreç içerisinde bir üniversiteye kayıt yaptırtırsanız tekrar tecil ettirebilirsiniz yoksa bu senenin sonunda teslim olmanız gerekmektedir.

Sizin durumunuzda ise kursunuz bitene kadar teciliniz bitse de çağrılmayacaksınızdır. Ayrıca birkaç tane askerlik şubesi ile görüşüp not alarak güncel ve doğru bilgiyi edinmeniz en doğrusudur.

Lise mezunları için yasal sınır 22 yaşınıza gireceğiniz yılın sonudur. Yani bu yıl 22 oluyorsanız 01.01.2024 tarihine kadar teciliniz bozulsa da kaçak durumuna düşmezsiniz. Ancak bu süreç içerisinde bir üniversiteye kayıt yaptırtırsanız tekrar tecil ettirebilirsiniz yoksa bu senenin sonunda teslim olmanız gerekmektedir.

Sizin durumunuzda ise kursunuz bitene kadar teciliniz bitse de çağrılmayacaksınızdır. Ayrıca birkaç tane askerlik şubesi ile görüşüp not alarak güncel ve doğru bilgiyi edinmeniz en doğrusudur.

Üniversite sınavına bu sene giremedim. Bunun dışında ne yapabilirim?

Son düzenleme:
@333365 kral bekleniyorsun

Kral bu üniversite ile açık öğretim fakültesi farklı şeyler mi?

Ve de bu sene sınava girmedim buraya girebilecek miyim?

İkisi için de üniversite sınavına girmiş olmanız gerekir. 2. üniversite olarak yazmadığınız sürece sınavsız kayıt mümkün değildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı