Askerlik Durumu Nasıl Öğrenilir?

Zevahir

Kilopat
Daha fazla  
E-devlet üzerinden askerlik durum belgesi sorgulaması yaptığımda sadece "en yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekiyor" diyor. Bu ne demek oluyor ve sizce şu an da asker kaçağı durumunda mıyım?

Son düzenleme:
Eğer öğrencilik durumun yoksa evet, asker kaçağısın demek oluyor. Eğer üniversite sınavına girip, tercihlerinin açıklanmasını bekliyorsan aktif öğrenciliğini göremediği için sistem asker kaçağı olduğuna dair uyarı veriyor.
Evet şu an tercihlerimi yaptım bekliyorum. Tercihler sonrasında yerleştirildiğim de otomatik olarak durum değişir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet şu an tercihlerimi yaptım bekliyorum. Tercihler sonrasında yerleştirildiğim de otomatik olarak durum değişir mi?
Yerleştirilme durumunda değişmez, okula kaydını tamamladıktan sonra okulun YÖK'e "Bu kişi benim okuluma kaydını tamamlamıştır, ahanda bunlar bilgileri sisteminize ekleyin." dedikten sonra YÖK seni sistemine "Bu kişi şu okulda artık öğrencidir." girişini yapar yapmaz MSB'nin sistemi de senin tecilini uzatacaktır.

Yerleştirilme durumunda değişmez, okula kaydını tamamladıktan sonra okulun YÖK'e "Bu kişi benim okuluma kaydını tamamlamıştır, ahanda bunlar bilgileri sisteminize ekleyin." dedikten sonra YÖK seni sistemine "Bu kişi şu okulda artık öğrencidir." girişini yapar yapmaz MSB'nin sistemi de senin tecilini uzatacaktır.
Peki sizce şuan askerlik şubesine gideyim mi? Yoksa kayıtlara kadar bekleyeyim mi? Ne tavsiye edersiniz?

Peki sizce şuan askerlik şubesine gideyim mi? Yoksa kayıtlara kadar bekleyeyim mi? Ne tavsiye edersiniz?
Gitmenize gerek yok. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra otomatik olarak askerlik tecil edilmiş oluyor. Daha sonrasında mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkınızı kullanmak isterseniz, askerlik şubesine gidip yeniden tecil ettirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı