Askerlik için boy ve kilo şartı

Obez değilsen alırlar askere. Ne kilolular gördüm askerde

Ben askere gittiğimde 90 kiloydum, 15 kilo acemi birliğinde verdim.

Yürümene engel degilse kilon, yani obez derecesinde degilsen, seve seve gidersin yani

Ben çok içten bir şekilde askere gitmek istiyorum ama düz tabanlık var beni alırlar mı?

Ben çok içten bir şekilde askere gitmek istiyorum ama düz tabanlık var beni alırlar mı?

Düz tabanlara büyük ihtimal çürük verirler. Çünkü bildiğim kadarı ile düz taban olan ayak üstü fazla duramıyor ve uzun yol yürüyemiyor. Ama belli olmaz belki geri hizmete verebilirler seni.

Ben çok içten bir şekilde askere gitmek istiyorum ama düz tabanlık var, beni alırlar mı?
Siz istedikten sonra alırlar. (Tabii ki isteğe bağlı değil ama kanunlar- nizamlar bazen isteğe göre hareket edebiliyor, şahidiz yani) Daha önce şahit olduğum bir durum. Düz taban olup da askerlik yapan arkadaşlarımı gördüm yani.

Farklı bir örnek vereyim: Çocukken sokakta oynarken kırılan evin camı bu arkadaşın iç avucunu parmaklarına doğru keser ve damarların kısalmasına neden olur. Bu da arkadaşın, elinin tam manasıyla kapanıp açılmamasına neden olur ve tüfeğe tam manasıyla hakim olmamasına neden olur ki bu çürük raboru alabilmesi için gayet geçerli bir neden olmasına ragmen bu arkadaş yaklaşık 8 ay askerlik yaptı. Tabi sonrasında bazı arkadaşların gazına gelerek gidip çürük raporlu tezkere aldı.

Bu konulara hakim olduğunu duşündüğüm @THE_MILLER 'e de danışmakta fayda var.

Bende askere 105 kilo gitmiştim. Ordaki uzman çavuş dedi 5 kilo daha olsa almayacaktık seni. Tam 2 ay sonra eve 75 kilo döndüm. Boyum 1.88 kilo 91 şuan. Askerlikten korkacak birşey yok zaten.

Düz tabanlık çürük sebebi değil.

Şu "helal etme" mevzusuyla ilgili bir şeyler söylemek isterim. Askerlik dediğin herkesin yapmak isteyeceği bir şey değil. Gittim, yaptım ve döndüm. Ne işime yaradı? Bir boka yaramadı. Peki ben orda bir boka yaradım mı? Eğitim çavuşu olarak yaptım, er eğittim ama benim eğittiklerim ne işe yaradı? Onlar da bir işe yaramadı.

Devletin sırtında koskoca bir yük askere alınan onca adam. Arkadaşlar, bir erin giyinmesi bile yüzlerce liraya belki daha fazlasına mal oluyor. Gidince kamuflaj falan göreceksiniz ne kadar kaliteli. Daha barındırma, yeme içme, elektrik, su gibi şeylerden bahsetmiyorum. Askere alınmayla hem aktif iş gücü çalışma ortamından alınıyor hem de hiçbir işe yaramayacak işe konuluyor. Bu ülke bir an önce profesyonel askerliğe geçmeli. Kimse askere gitmek zorunda olmamalı. Gidin, korkacak bir şey yok. Bu da ayrı mesele.

Hangi kaynağa dayanarak çürük sebebi değil diyorsun. Ben bir düzine adam gördüm düz tabandan çürük alan.

Hangi kaynağa dayanarak çürük sebebi değil diyorsun. Ben bir düzine adam gördüm düz tabandan çürük alan.
Kendime. Düz tabanım. Acemide botları giydiğim ikinci gün ayak bileğim şişti ve morardı. 3 gün yatak istirahatinden sonra devam ettim. Kimse de "aaa sen düz tabansın, hadi git evine koş, özgürsün" demedi[emoji6]

Koltuk değneğiyle gezen adam gördüm ben. Şaka değil. Öyle kolay kolay çürük alınamaz.

''Profesyonel Asker alımı'' mı? Siz daha kamuflaj hesabı yaparken onca pro'nun giderlerini nasıl karşılayacaksınız? Profesyonel asker alımını akıl edemeyecek bir yetkili yoktur ancak onca masrafı/ gideri hesaplayacak yoksul çoktur

Belli ki askerde hiç detaylı muayene olmamışsın. Şansın varmış yoksa çürüğü verirlerdi. Ben öyle sıhhi izin alayım ayağına çürük yiyen çok kişi tanıdım askerde. Komutan sana çürük veremez zati heyet raporu ile çürük verilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…