Askerlik muayenesine Acıbadem hastanesine gitmedim. 10 tane adam donla yan yana dizildik ve yüzümüze bakıp "maşallah hepiniz iyisiniz" denildi. Kimsenin nesi var sorulmadı. Muayene -en azından benim için- böyle oldu. Üç aşağı beş yukarı her yerde benzer şekilde yapılıyordur eminim.Belli ki askerde hiç detaylı muayene olmamışsın. Şansın varmış yoksa çürüğü verirlerdi. Ben öyle sıhhi izin alayım ayağına çürük yiyen çok kişi tanıdım askerde. Komutan sana çürük veremez zati heyet raporu ile çürük verilir.
Askerlik muayenesine Acıbadem hastanesine gitmedim. 10 tane adam donla yan yana dizildik ve yüzümüze bakıp "maşallah hepiniz iyisiniz" denildi. Kimsenin nesi var sorulmadı. Muayene -en azından benim için- böyle oldu. Üç aşağı beş yukarı her yerde benzer şekilde yapılıyordur eminim.
İşte sıkıntımız bu.Evet aynı o dediğin gibi oluyor. Adamın yüzüne bakarak iyisin iyisin bordo bereli bile olur bundan diyorlar. Muayene etseler 10 tane hastalık bulacaklar adamda. İşte ordunun askere bakış açısı bu eğitimde de aynısı oluyor adama 10 mermi attırıp doğuya yolluyorlar.
Askerlik muayenesine Acıbadem hastanesine gitmedim. 10 tane adam donla yan yana dizildik ve yüzümüze bakıp "maşallah hepiniz iyisiniz" denildi. Kimsenin nesi var sorulmadı. Muayene -en azından benim için- böyle oldu. Üç aşağı beş yukarı her yerde benzer şekilde yapılıyordur eminim.
Her bölgeye de 2 adet Pro. cenderme koyduk mu oh, mis... Espri yaptığınızı baz alarak cevap veriyorum750 - 800 bin civarı serbest gezen asker beslemek yerine 15 bin profesyonel asker yetişmez diyorsun yani. Bu arada o kadar adamın ortalama bir yıl süreyle iş gücünden çekilmesini de hesaba katalım. Bence karşılık gelir bu ikisi birbirine.
Her bölgeye de 2 adet Pro. cenderme koyduk mu oh, mis... Espri yaptığınızı baz alarak cevap veriyorumYok la, yoksa karakol başına bir cenderme mi düşüyordu 15 bin kişilik bir orduyu bölünce
Ya da şöyle mi yapsak, mesela 83,5627 bin m2'yi 12,000 bin kişi başına bölelim: 83,5627 :- 12,000= 65,29283333333. Yani Pro askerimizin koruması gereken alan 65,29283333333 m2
Kaldı ki 15 bin askerin sadece 10 yıllık giderini hesaba katmıyorum bileEsasen Türkiye gibi gayet güçlü olan bir ülke için 50,000 profesyonel askere bakma gücü bile var lakin... Burayı da siz tamamlayın.
Tamam, profesyonel bir ordu elbette ki daha etkili, daha güçlü olur. Buna itiraz yok ama şartlar uygun görünmüyor ülkemizde.Hem etkili hem güçlü ordu. Daha ne? Ama bu etkililik ve güçlülük bazılarına yaramaz tabi...
Gerçekten kendin gibi basit mesajlar atıyorsun. Zeki insanlar daha samimi daha medeni konuşup yazışır. Sana verdiğim ilk yanıt yaptığın ilk espriye (o basit öneriye espri denir ancak) cevabendi ama sen onu bile ciddiye alarak tanıttın kendini
Hem, o bahsettiğin terorler mi Türkiye'nin sorunu? Yani o teroristler bitince huzur bulacağını mı sanıyorsun senli benli ahpap.
Sen şimdi bırak senli benli yazışmayı da git bi kaç sene daha askerlik yap
Bu da sana son cevabımdır