Askerlik ile ilişiği olan öğretmenlik başvurusu yapabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller! 2021 Haziran ayında tecilim bitiyor ve KPSS'ye tekrar gireceğim. Haziran ayında askerliğe başvuru yapıp (yoklama kaçağı olmak istemiyorum) KPSS'ye öyle girmeyi düşnüyorum.

Lakin şöyle bir şey öğrendim ve hayatımın en kötü gecesini geçiriyorum. Askerliğe başvuru yaptığım için öğretmenliğe başvuru yapamıyormuşum... Bu doğru mu? Yani boşu boşuna mı sınava çalışıyorum? :(

Liseyi özel bir okulda okudum haliyle öğretmenlerim sözleşmeliydi. Dersime giren öğretmenlerden bazıları şu tarihte askerim gibisine konuşma yaptı. Gerçekten de o tarihe yakın tarihlerde ayrıldılar, gittiler ve dersime girmediler. Direkt kamu personeli olunca ne oluyor o konuda fikrim yok.

Normalde birçok memurlukta askerlikle ilişiğin bulunmaması şartı vardır. Ama Milli Eğitim'in bu konuda bir talimatı yok diye biliyorum.
Hocam şöyle bir videoya denk geldim.https://www.youtube.com/watch?v=FCa2EL6VMf8 3:40 içime biraz su serpildi fakat tam da ikna olamadım açıkçası. Çünkü gerçekten fedakarlık yaparak bu sınava hazırlanıyorum (herkes gibi) maddi, manevi çok yıpratıcı. Takdir edersiniz ki Sürecin sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşamak ve aileme bunu yaşatmak istemem.

İnşallah sizin dediğiniz gibi sınava girdikten sonra askerdeyken veya askeri yerleştirmeyi beklerken öğretmenlik başvurusu yapabilirim.
Devlet memuru olsan bile askerliğini yapıp geldikten sonra görevine devam ediyorsun. KPSS sınav tarihinde asker bile olsan mazaret belirtip sınava girebilirsin.
Sınava girmek sıkıntı değil hocam. Ki bu da net değil coronadan giremeyen olmuş ama atamada "Askerlik ile ilişiği olmamak" durumu çok kafa karıştırcı ve moralimi ciddi manada bozdu net bir açıklamada bulamadım.

Hocam şöyle bir videoya denk geldim.https://www.youtube.com/watch?v=FCa2EL6VMf8 3:40 içime biraz su serpildi fakat tam da ikna olamadım açıkçası. Çünkü gerçekten fedakarlık yaparak bu sınava hazırlanıyorum (herkes gibi) maddi, manevi çok yıpratıcı. Takdir edersiniz ki sürecin sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşamak ve aileme bunu yaşatmak istemem.

İnşallah sizin dediğiniz gibi sınava girdikten sonra askerdeyken veya askeri yerleştirmeyi beklerken öğretmenlik başvurusu yapabilirim.

Sınava girmek sıkıntı değil hocam. Ki bu da net değil coronadan giremeyen olmuş ama atamada "askerlik ile ilişiği olmamak" durumu çok kafa karıştırcı ve moralimi ciddi manada bozdu net bir açıklamada bulamadım.

Sıkıntı yaratacak hiçbir şey yok hocam. Bundan 11 sene önce askerlik yaparken öğretmen arkadaşlar vardı yanımda devlet memuru olarak çalışanlar. Ama sistem değişti mi bilgim yok. Değişmemiştir diye tahmin ediyorum.

Sıkıntı yaratacak hiçbir şey yok hocam. Bundan 11 sene önce askerlik yaparken öğretmen arkadaşlar vardı yanımda devlet memuru olarak çalışanlar. Ama sistem değişti mi bilgim yok. Değişmemiştir diye tahmin ediyorum.
Atandıktan sonra askerlik yaparsanız sıkıntı yok zaten. Benim sıkıntım başvuru için askerlikle ilişiği olmamalı durumundan kaynaklı.

Hocam şöyle bir videoya denk geldim.https://www.youtube.com/watch?v=FCa2EL6VMf8 3:40 içime biraz su serpildi fakat tam da ikna olamadım açıkçası. Çünkü gerçekten fedakarlık yaparak bu sınava hazırlanıyorum (herkes gibi) maddi, manevi çok yıpratıcı. Takdir edersiniz ki Sürecin sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşamak ve aileme bunu yaşatmak istemem.

Sınava girmek sıkıntı değil hocam. Ki bu da net değil coronadan giremeyen olmuş ama atamada "Askerlik ile ilişiği olmamak" durumu çok kafa karıştırcı ve moralimi ciddi manada bozdu net bir açıklamada bulamadım.
657 sayılı devlet kanununun 48. Maddesi genel olarak bu konuda örnek olarak gösterilir. Burada 6. Fıkrada Askerlikle ilişkisi bulunmamak tabiri geçmektedir. Fakat bu 'genel' olarak ele alınmıştır. Bakanlıkların bu konuyu kendilerince esnetebilme imkânları mevcut. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda esneklik sağlıyor olması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı