Askerlik nasıl tecil ettirilir?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün direkt askerlik şubesine gittim. Görevli kadına kimliğimi ve lise diplomamı verdim ama sadece lise diplomamı alıp fotokopisini çektirdi ve bir şeyler yaptı. Sonra e-Devlet'e internet sitesinden girip bir şeyler yapacaksın dedi ama doğru düzgün anlatmadı, o yüzden anlamadım. Telefonum yanımda değil eve gittiğimde dediğiniz şeye tıklayıp yapsam olur mu dedim, o da olur dedi. Eve geldiğimde de e-Devlet'te askerliğim kısmında ise yoklamayı tamamlamanız için 1 ay 20 gün var yazıyor ve altındaki kısım da şu şekilde gözüküyor:

1731335113304.png

Buradan direkt "askerliğimi ertelemek istiyorum." seçeneğine basıp devam et dersem başka bir şey yapmama gerek kalıyor mu yoksa tekrardan şubeye mi gitmem gerekiyor?

Askerliğimi erteletmek istiyorum seçeneğini seçip devam ettiğinde başvuru oluşturmuş oluyorsun ve yaklaşık 2 haftalık süreden sonra askerlik yoklama süresi uzamış oluyor. Tekrar şubeye gitmene gerek yok.

Askerliğimi erteletmek istiyorum seçeneğini seçip devam ettiğinde başvuru oluşturmuş oluyorsun ve yaklaşık 2 haftalık süreden sonra askerlik yoklama süresi uzamış oluyor. Tekrar şubeye gitmene gerek yok.
Teşekkürler hocam. Arkadaşım tam tersini yapıp önce bunu seçmiş sonra askerlik şubesine gitmiş ama bir fark olmaz değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı