Çözüldü Askerlik nasıl tecil ettirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0x91

Hectopat
Daha fazla  

YKS'ye girmedim tercih de yapmadım dolayısıyla. Askerliğimi teicl ettirebilir miyim?

Çözüm
Çok sağolun hocam nasıl tecil ettirebilirim? 3 sene ettirebiliyorum doğru mu?
Rica ederim. Açık liseden mezunsan 3 yıl erteleme hakkın var evet, dediğim gibi 22 yaş altı olma kaydıyla. En yakın askerlik şubesine e-devlet mezuniyet belgenle gidip mezun öğrenci erteleme işlemi yaptırmak istiyorum diyeceksin, hallolacak.
Çok sağolun hocam nasıl tecil ettirebilirim? 3 sene ettirebiliyorum doğru mu?
Rica ederim. Açık liseden mezunsan 3 yıl erteleme hakkın var evet, dediğim gibi 22 yaş altı olma kaydıyla. En yakın askerlik şubesine e-devlet mezuniyet belgenle gidip mezun öğrenci erteleme işlemi yaptırmak istiyorum diyeceksin, hallolacak.

Çözüm

Hocam chatgpt böyle diyor ne kadar doğru?

ChatGPT kaynak değildir. Resmi kaynaklar öyledir. Böyle ciddi işlerde ChatGPT'den uzak durun.

"Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

Tecil ettirdim hocam çok sağolun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…