Askerlik tecil işlemi

• Konuyu başlatan Poker1223
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.288
P

Poker1223

Ziyaretçi
Merhabalar. Yaşım 20 geçen sene askerliğimi 2 yıllık açıktan üniversite okuyorum diye gidip tecil ettirdim, 2 yıllık tecil edildi. Daha sonra lise diploması ile de 2 yıllık bir tecil ettirme hakkının olduğunu öğrendim. 2 yıllık tecil sürem bitince tekrar gidip lise diploması ile tecil ettirebilir miyim? Ya da 2 veya 4 senelik başka açık öğretime yazılsam tecil ettirebilir miyim?
Askerlikten kaçma gibi bir niyetim yok. Şu an diş teli takıyorum ve çene ameliyatı olacağım ondan sonra da 4 implant diş takılacak bundan dolayı erteleyip bu işlemler hallolduğu zaman askerliğimi yapmak istiyorum.

Yaşım 20 geçen sene askerliğimi 2 yıllık açıktan üniversite okuyorum diye gidip tecil ettirdim, 2 yıllık tecil edildi. Daha sonra lise diploması ile de 2 yıllık bir tecil ettirme hakkının olduğunu öğrendim. 2 yıllık tecil sürem bitince tekrar gidip lise diploması ile tecil ettirebilir miyim?
Benim bildiğim liseden mezun olduktan sonra bu hakkı kullanabiliyorsun. Yani üniversiteye girdim tecil ettirdim sonra lise için ettirdim diye bir şey yok. Eğer bir yerde öğrenim görüyorsanız belli bir yaş sınırına kadar tecil ettirme hakkınız var. Sağlık sorununuz varsa da tecil ettirebilirsiniz ama diş teli ameliyatı buna girer mi emin değilim.

Ben 17 yasında liseden mezun olup 3 yıl lise tecili 29 yasına kadarda acıköğretim üni sayesinde tecil ettirip bu yıl mayıs ayında bedelli yaptım. 1 yıl önce şubeden öğrendiğim kadarıyla 30 yaşına kadar öğrenim hakkınız var 30 yasından sonra okusanızda gitmek zorundasınız. Ama son durum nedir bilemiyorum. Bu arada hala 1. Sınıfım [emoji2]

Benim bildiğim liseden mezun olduktan sonra bu hakkı kullanabiliyorsun. Yani üniversiteye girdim tecil ettirdim sonra lise için ettirdim diye bir şey yok. Eğer bir yerde öğrenim görüyorsanız belli bir yaş sınırına kadar tecil ettirme hakkınız var. Sağlık sorununuz varsa da tecil ettirebilirsiniz ama diş teli ameliyatı buna girer mi emin değilim.
Ben 17 yasında liseden mezun olup 3 yıl lise tecili 29 yasına kadar da acıköğretim üni sayesinde tecil ettirip bu yıl Mayıs ayında bedelli yaptım. 1 yıl önce şubeden öğrendiğim kadarıyla 30 yaşına kadar öğrenim hakkınız var 30 yasından sonra okusanızda gitmek zorundasınız. Ama son durum nedir bilemiyorum. Bu arada hala 1. Sınıfım [emoji2]
Yanlışlıkla 2 yıl tecil ettirdim yazmışım kusura bakmayın 4 yıl olacaktı yeni sorum olarak. Belgemde 31.12.2022 tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncısı yoktur. Öğrenciliği sona erdiği taktirde 2 ay içerisinde en yakın askerlik şubesine müracaat etmesi gerekmektedir yazıyor. 2022'den sonra okulum biterse mi müracaat etmem gerek? Yoksa okulum diyelim 2020'de bitti o zaman mı müracaat etmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuduğunuz süre içerisinde tecilli oluyorsunuz. Okul sonrasında mezun olduğunuz lisans durumuna göre uzatabiliyorsunuz. Diploma verildikten sonra isterseniz tecil ettirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı