Askerlik tecili düştü

deavepup

Kilopat
Askerlik şubesine gideceğim ama önce iş görüşmesine gitmem gerekiyor ve yeni yılda bir anda tecillim düştü.
Üniversiteden 13.10.2021 tarihinde mezun oldum 2 yıllık okumuştum, tecilim 29 yaşına kadar gözüküyordu, yılbaşından sonra ise 13.10.2023 tarihine düşmüş. Erteleme yapabiliyor muyum?
Yapamıyorsam DGS'ye hazırlanacağım puanım yeterli olmaz ise Netkent'te okuyup tecil etirebiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık üniversiteye kaydolduğunuzda yanılmıyorsam 25 yaşına kadar eğer öğreniminiz devam ediyorsa tecilli oluyorsunuz ancak mezun olduktan sonra 2 sene tecil hakkı veriyor. 28-29 yaşına kadar tecilli olmak içinse 4 yıllık okuyor olmanız gerekiyor. e-Devlet'ten erteleme talebi oluşturulabiliyordu diye biliyorum bakmanız lazım. Bilmiyorum bilginiz var mı ancak DGS de de 2 yıllık üniversite yazarsanız tecil işi olmuyor 4 yıllık yazmanız şart.

Mezun olduktan sonra düşüyor, üniversitedeyken benim 2023 yılına kadardı kendim tecil ettirdiğim için, arkadaşlarımın tecili otomatik olmuştu, 2029 yılına kadar, mezun olunca düşüyor.
Bende geçen yaz mezun olmuştum, yılbaşından önce 1.5 sene daha tecil ettirdim, şubeye giderek ya da e-Devlet üzerinden askerlik erteleme başvurusu yapabilirsin, e-Devlet'ten dene ilk önce tecil başvurusu alınmazsa hata vs. verirse şubeye gitmen gerek. Ben şubeye gitmiştim, sistemde arıza var demişti bana, WhatsApp üzerinden tecil ettirmiştim.
Şubedeki Memur'a lise ve üniversite mezuniyetini onaylattırdım ve e-Devlet'ten erteleme başvurusu yapmıştım, ertesi gün onaylamıştı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 yıl uzatabilirsin en fazla. Lisans'a tamamla yoksa askere gitmek zorundasın.

Açık öğretim askerden kaçma sibobudur. Psikiyatri raporu alınarak askerden kaçılabilir. Ben öyle yaptım. Şu an 2 tane deli raporum var ve muafım. Tabi tıbbi hapishaneye kapatılıp fare gibi ilaçlanmayı göze alabilirsen.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 yıl uzatabilirsin en fazla. Lisans'a tamamla yoksa askere gitmek zorundasın.

Ben kendim daha hiç gidip erteletme de bulunmadım okul kendisi yapmıştı ay başında düştü.

4 yıllık lazım evet onu biliyorum.
Erteleme başvurusunda bu şekilde yazıyor.

Erteleme süreniz daha 10 ay kadar var. DGS Temmuz'da açıklanması Ağustos'ta yerleşmesi eylül Ekim'de oluyor. Bildiğim kadarıyla da tecil hakkınız bittikten sonra şubeye başvurun diyordu e-Devlet ama yoklama kaçağına düşmüyorsunuz yıl bitene kadar o yüzden sıkıntı yok. Kayıt yaptırdığınızda da 1-2 ay içinde otomatik tecil oluyor. Bazen otomatik olmayabiliyor şubeye başvurup tecil edersiniz.

Bir şey olmaz DGS sonucunda yerleşene kadar asker kaçağı olarak takılabilirsin. İş görüşmesinde askerlik durum belgesi isterlerse durumunu anlat yardıncı olurlar (umarım)

İki yıllık mezuniyet sonrası iki yıl uzatma hakkınız var. Eğer dört yıllık okursanız yine mezun olduğunuz tarihten sonra iki yıl uzatma hakkınız var. 29 yaşına kadar lisans mezunu olmadan okuyarak (AÖF gibi sebeple) askerliğinizi uzatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…