Askerlik tecili e-devlet'ten alınan mezuniyet belgesiyle olur mu?

Seakills

Megapat
Arkadaşlar açık liseden mezun oldum fakat diplomam 1-2 ay içinde gelecekmiş bu ay sonuna kadar askerliği tecil ettirmem lazım. Askeri şubeye e-devlet'ten alınan barkodlu mezuniyet belgesi götürsem işlem görür mü?

Açık Öğretim Bürosu'na gidip, mezun olduğuna dair öğrenim durumunla ilgili belge alabiliyorsun. Diploman henüz çıkmadığı için o belge bir süreliğine mezuniyet belgesi yerine geçiyor diye biliyorum. Geçici kimlik olayı gibi düşünülebilir. E-devlet'e girip, oradaki belgenin de çıktısını al, ikisini de götür. İşini garantiye almış olursun. Zaten bu ikisinden başka da yapabileceğin bir şey yok sanırım. Şurada ayın 1'ine birkaç gün kaldı.

Açık Öğretim Bürosu'na gidip, mezun olduğuna dair öğrenim durumunla ilgili belge alabiliyorsun. Diploman henüz çıkmadığı için o belge bir süreliğine mezuniyet belgesi yerine geçiyor diye biliyorum. Geçici kimlik olayı gibi düşünülebilir. E-devlet'e girip, oradaki belgenin de çıktısını al, ikisini de götür. İşini garantiye almış olursun. Zaten bu ikisinden başka da yapabileceğin bir şey yok sanırım. Şurada ayın 1'ine birkaç gün kaldı.
Hocam açık öğretim bürosu olarak halk eğitim merkezine mi gitmem lazım? Oradan kitap falan alıyorduk.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı