Askerlik tecili ertelenebilir mi?

maxbil

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 1998 doğumluyum 2016'da lise mezunu oldum, aynı sene AÖF'e yazıldım fakat sınavlara hiç girmedim. 2017'de 2 senelik örgün meslek yüksekokuluna yazılıp 2019'da mezun oldum. Askerlik tecilim 31.12.2020'ye kadar eğitim nedenli tecil olarak gözüküyordu. Bir ara 1 hafta boyunca tecilim 2028'e kadar uzamış gözüktü sonra tekrar eski haline döndü. En son e-Devlet üzerinden gitmemek için 12.12.2020'de isteğe bağlı tecil ettirdim, kendiliğinden 12.07.2021'e kadar uzadı. Benim sorum ise;

Bu zamana kadar sürekli ertelememin sebebi maddi sıkıntılar, bir yandan KYK borcu, bir yandan bir bilgisayar aldım onun taksidi, bir yandan eve maddi manevi destek, bir ayağım çukurda şu an, gidersem maddi açıdan, döndükten sonra da mental olarak çökerim. Bunu ertelemenin bir yolu var mıdır? Geçen sene yaptığım gibi e-Devlet üzerinden tecil başvurusu yapmama izin vermiyor sistem.

2 senelik açık AÖF eğitimi devam ettirmem veya farklı bir 2 senelik bölüme yazılmam bir işe yaramıyor, 4 senelik bir bölüme yazılmam halinde tecil uzuyor, fakat iş güç arasında YKS'ye yazılmayı unuttum, bu sebeple en azından açık öğretim vasıtasıyla 4 yıllık bir bölüme yazılma ihtimalim kalmadı, yani benim bunu bir şekilde erteleme durumum var mı? Askerlik şubesine giderek isteğe bağlı daha da uzatabilir miyim? Deneyimleyen oldu mu? Teşekkürler.

Pandeminin tam ortasındayız istesen bile şuanda hemen alacaklarını sanmıyorum, yani eve kağıt felan gelmeden pek dert etmene gerek yok. Aşılarını tamamla 2022 şubat-mart ayı gibi git bence.

Maalesef geri topluluklarda bazı sapıklıklar azalsa da hemen bitmiyor, mecbur gidiceksin sonuçta.
Her ne kadar sözde koruduğun devlet artık senin ülken olmasada.

Geçen sene üniversiteye kaydolmadığım için tecil ettirmem gerekiyordu. e-Devlet'ten yapılmıyordu, şubeye gittim. Orada da pandemiden dolayı içeri almıyorlardı, güvenliğe derdimi anlattım. 2 yıl ertelendi. Neden 2 yıl onu anlayamadım.
Yeni mi mezun oldun liseden? Muhtemelen o sebepledir, bilemiyicem, ben de bu hafta şansımı deneyeceğim gidip, bakalım.

AÖF'nin sınavsız, ikinci üniversite diye bir programı var ağustos gibi kayıtları açılır takip etmenizi öneririm.
Hocam teşekkür ederim fakat bu benim için bir işe yaramıyor, 2 senelik bir bölüm okuduğum için sınavsız ikinci üniversite de sadece 2 senelik bölümler seçilebiliyor, 4 okuduysan sadece 4 vs. Tecil için ise yeni kaydolacağın yüksekokulun daha önce bitirmiş olduğun eğitim kurumuyla niteliklerinin aynı olmaması gerekiyor. Yani 2 yıl okuduysan 4 okuman halinde tecil, veya tam tersi gibi. Fakat şöyle bir madde var düzenli kayıt yenilenmesi halinde askerlik 29 yaşına kadar 1 sene-1sene şeklinde ertelenir diye, 2016'da kayıt olduğum AÖF öğrenciliğim hala duruyor, sınavlarına 1 kez girdiğim için pasif sadece, şuan yaz okulu kaydı var buna kayıt olsam tecil etkilenir mi acaba? Olursa bir bu olur gibi.

Merhaba bir anda uzatılma olayınızı okudum bende de aynısı oldu nedenini öğrenebildiniz mi
2028'e kadar neden uzadığını soruyorsanız, eğitimin devam ederken, sistem, tecil edebileceğin maksimum süre ne kadar ise eğitim göreceğini varsayarak o sürenin sonuna kadar tecil ediyor, fakat eğitim bittikten sonra tekrar hesaplama yapıp tecil tarihini güncelliyor, sebep genel olarak bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı