Askerlik tecili nasıl yapılır?

SpeedCowboy

Hectopat
19 yaşındayım üniversiteye yeni geçtim ve birkaç gün önce e-Devlet'ten mesaj geldi askerlik yoklaması için. Üniversiteye geçince otomatik tecil olması gerekmiyor mu? Babamın zamanında bile öyleymiş şimdi benim mecburen tecil ettirmem için kuruma gitmem mi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
19 yaşındayım üniversiteye yeni geçtim ve birkaç gün önce e-Devlet'ten mesaj geldi askerlik yoklaması için. Üniversiteye geçince otomatik tecil olması gerekmiyor mu? Babamın zamanında bile öyleymiş şimdi benim mecburen tecil ettirmem için kuruma gitmem mi gerekiyor?

Ünv öğrenci işleri ile konuşun. Bazı üniversitelerde otomatik beyan var. Yoksa uygun bir belge alarak kayıtlı olduğunuz askerlik şubesine veyahut yakın bir askerlik şubesinden konu hakkında güncel bilgiyi almanız iyi olur.

Eskiden 1 defa yapılan bir işlem ile 4-5 yıllık bir eğitim amaçlı tecil işlemi yapılıyor idi.

Öğrencisi olduğunuz Fakültenin/Meslek Yüksek Okulunun Öğrenci İşleri Departmanlığı'yla iletişime geçmenizi @TosunPASA gibi ben de tavsiye ediyorum. Ek olarak yakın zamanda açılan benzer konuyu inceleyebilirsiniz:

Ben öğrenci işlerine mail atarak çözmüştüm bu olayı.

Bazen üniversite tecil ettirmiyor veya bi sorun çıkabiliyor. Öğrenci işleri ile uğraşmak istemiyorsanız üniversite öğrenci belgenizi alıp askerlik şubesine gidebilirsiniz. 5 dakika da tecil ettiriyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı