Askerlik tecili nasıl yaptırılır?

725064

Picopat
Makaleler
2
Meslek lisesi mezunu ve 19 yaşındayım. Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum fakat internette e-Devlet gibi şeyler yazıyor, girdiğimde bulamadım. Yapan var ise biraz detay verebilir mi?

Meslek lisesi mezunu ve 19 yaşındayım. Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum fakat internette e-Devlet gibi şeyler yazıyor, girdiğimde bulamadım. Yapan var ise biraz detay verebilir mi?

Ben geçen sene askerlik şubesine gitmiştim. Oradan tecil ettirmiştim. Yanlış bilmiyorsam e-Devlet'ten olmuyor.

Ben askerlik şubesine giderek yapmıştım. Yakınında askerlik şubesi varsa askerliğini tecil etmek istediğini belirtirsen yardımcı olurlar. E-devletten de yapıldığını duydum ama hiç yapmadım. E-devletten askerliğine ne kadar süre kaldığını takip edebilirsin.

Lise mi yoksa üniversite mi? Liseyse eğer 2 sene tecil hakkınız var. Sanırım 2026ya kadar tecil edebiliyorsunuz. Yani 2026'da üniversite okumuyorsanız askere gideceksiniz.
Meslek lisesi ve dengi lise mezunu 6 yıl kadar erteletebiliyor, anadolu mezunları 2 sene.

E-devlet üzerinden tecil ettirmeyi deneyebilirsin işe yaramazsa barkod numarası alarak askerlik şubeye gitmen gerekecek

açık ögretim mezunları kac yıl hakka sahip arkadaslar? normalde anadoluda okuyodum 12. sınıfın 2. dönemi geçtim açıga ve öyle mezun oldyum 2004 dogumluyum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı