Meslek lisesi mezunu ve 19 yaşındayım. Askerliğimi tecil ettirmek istiyorum fakat internette e-Devlet gibi şeyler yazıyor, girdiğimde bulamadım. Yapan var ise biraz detay verebilir mi?
Ben geçen sene askerlik şubesine gitmiştim. Oradan tecil ettirmiştim. Yanlış bilmiyorsam e-Devlet'ten olmuyor.
Yok hocam ne hainliği ya. O muameleyi asker kaçaklarına "belki" yaparlar. Tecil yasal hakkınız. Oraya onlarca kişi geliyor bir günde tecil ettirmek için zaten.Hocam oraya gittiğimizde sen niye tecil ettiriyorsun hain misin gibi şeylerle karşılaşmayalım?
Yok hocam ne hainliği ya. O muameleyi asker kaçaklarına "belki" yaparlar. Tecil yasal hakkınız. Oraya onlarca kişi geliyor bir günde tecil ettirmek için zaten.
Peki hangi yıla kadar erteletebilirim geçen yıl bu zamanlarda mezun olmuştum ben.
Meslek lisesi ve dengi lise mezunu 6 yıl kadar erteletebiliyor, anadolu mezunları 2 sene.Lise mi yoksa üniversite mi? Liseyse eğer 2 sene tecil hakkınız var. Sanırım 2026ya kadar tecil edebiliyorsunuz. Yani 2026'da üniversite okumuyorsanız askere gideceksiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.