Askerlik Yerine Kamu Hizmeti

Yer
El Fureidis
Zamanında başlıktaki gibi haberler dolanıyordu tam bir bilgim yok. Askere gitmek istemiyorum, ne birinden emir almak ne de elime silah almak istiyorum, savaşa karşı biriyim. Esas konu ben askere gitmekten nasıl yırtarım?

(Bedelli Düşünmüyorum)

Olay savaşa gönderilmek değil. Ben genel olarak ordu, komutan ve emir almaktan haz etmeyen birisiyim.
Emin ol kimse biri tarafından ezilerek emir almak istemez. Ama askeriyede işler böyle yürür. Sen kendinden düşüğü ezersin, senden yüksek de seni ezer. Haz etmiyorsan çözümünü arkadaş yazmış, çözüm işine yaramıyorsa da paşa paşa yapacaksın bunları

Şöyle bir örnek vereyim. Anne tarafından bir akrabamız askere gideceği hafta kız kaçırdı. Askere gittikten sonra ayda bir kaçıp gelmeye başladı. Mahkemeye falan da çıktı bir ara. Daha sonra bundan usanıp, evinin alt sokağında bulunan okula hademe olarak verdiler. 12 ay boyunca ücretsiz hademelik yaptı. Bu kadar uğraşırım diyorsanız karar sizin.

Her şey tamam da kızı nereden bulacağız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…