Askerlik Yerine Kamu Hizmeti

Kin kusma yok. Gerçekleri söylüyoruz. Silah tutma ve emir alma konusunda bir şey diyemem ama bunun dışında savaş diye bir şey yok. Merak etmeyin zaten biz işgalci, sömürgeci bir ülke değiliz. Yani savaş yanlısı değiliz. Bizim savaşımız sınırlarımızı ve kendi ülkemizi korumaktan öte gitmez. Bunu da 6 ay boyunca gel git yapacak biri yapmıyor askeriyede, bu konuda da şüpheniz olmasın.

Bu sebeple duyar kasmaya da gerek yok. Bu düşüncelere sahip olup umarım arkadan da BF tarzı oyunlar oynamıyordur bazıları :)

Olay emir almak, emir vermek değil bu vatana hizmettir ki senin gideceğin yer savaş sahası değil kışladır orada en zorlanacağın iş tuvalet temizlemek falan olacak...

Zamanında başlıktaki gibi haberler dolanıyordu tam bir bilgim yok. Askere gitmek istemiyorum, ne birinden emir almak ne de elime silah almak istiyorum, savaşa karşı biriyim. Esas konu ben askere gitmekten nasıl yırtarım?

(Bedelli Düşünmüyorum)
Asıl olay askere gitmek veya gitmemek değil, şavaş sırasında seferberlik ilan edildiğinde eli silah tutan tüm Erkeklerin emir komuta zincirini öğrenmesi, silah kullanmayı bilmesi ve atış yapabilmesini öğretmektir. Eğer bu vatanın evladıysan ve bu vatan da yaşıyor isen bu görevi ve eğitimi almak ZORUNDASIN, 21 gün dahi olsa.

Belli bir boy/kilo oranı olmayanları ve aşırı kiloluları almıyorlar. Onları araştırıp ya kilo ver ya da kilo al o zaman askere almazlar. Ben de şuan hem kilo olarak hem de göz derecesi olarak askerlik şartlarını karşılamıyorum, büyük ihtimal çürük raporu verecekler.

Emir almaktan hoşlanmayan birinin hayatını devam ettirmesi zordur. Zira her türlü işte bir amiriniz ve patronunuz olacak. Ben öyle kimseye eyvallah demem diyen kişiye de kimse eyvallah demez yapayalnız bırakırlar. Vatan için askerlik yapan kişi bunu bu vatana saygısı için yapar tabi herkes vatanını sevmek zorunda değildir. Askerlik yaparken gidip komando olup Suriye' ye göndermezler korkmayın. Alt tarafı ayak işleri yaparsınız zaten kamu hizmeti yapacağım dediğinizde bile emir almanız gerekecek o yüzden kamu hizmeti size göre değil. Askerlik ana kucağı değildir ama hayatta ana kucağı değildir. Bu hayatta alçakgönüllü olmazsan kimse ile geçinemezsin bazen senin sözün geçecek, bazen senden üstün mevkilerde kişilerin sözünü dinleyeceksin. Kız isterken bile kızın babasının önünde emirlerine hazır bir asker olacaksın. En basitinden babandan bile emirler almıyor aileni bile dinlemiyorsan hayat seni bir gün emir almaya alıştırır merak etme. Tavsiyem askerliğe git. Çok farklı deneyimler öğrenip bakış açın gelişir.

Maalesef Türkiye'de yaşayanlar ve herhangi bir şekilde muaf olmayanlar için bedelli dışında yasal olarak yapmamanın, daha kısa yapmanın veya başka türlü yapmış sayılmanın henüz bir yolu yok. Eğitim/mezuniyet ile mümkün olduğu kadar yasal olarak ertelemeye çalışabilirsiniz. Yoklama kaçağı durumunda son yıllarda zorla birliğe teslim etme var mı yok mu emin değilim ama sürekli para cezasına maruz kalabilir, her ne kadar genellikle kağıt imzalatıp serbest bıraksalar da GBT'de askerlik durumunuz gözükebilir veya iş bularken sorun yaşayabilirsiniz.

Özellikle bu durumdan herhangi bir sebeple ciddi şekilde endişeleniyorsanız/korkuyorsanız veya orta/majör depresif nöbet, anksiyete bozukluğu, panik bozukluk gibi genelde şizofreni, bipolar bozukluk gibi çok ağır psikiyatrik hastalıklar olmadığı için muafiyet için yeterli görülmeyen bir psikiyatrik hastalıklarınız varsa ve herhangi bir şekilde para bulma imkanınız varsa (birikmiş para veya bankadan kredi çekmenize izin verecek bir kredi sicili) bedelli hakkınızı kullanma şansınızı denemeniz psikolojik/fiziksel zorluklarla çok daha kısa süre karşılacağınız için sizin için mümkün olan en iyi seçenek olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı