Çözüldü Askerlik yoklama kaçağında neler olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burak Abaka

Hectopat
Selam arkadaşlar, 23 yaşındayım ve şu an yoklama dönemindeyim. Tamamlamak için son 1 ayım var ve biraz borcum var. Borcumu bitirmeden gitmek istemiyorum. Kaçak durumuna düşsem 3-4 ay, işten cikarma is yerime veya evime gelip alma durumu olur mu? Para cezasını ödemeye razıyım. Tek sorunum 3-4 aylık borcum bitirmeden gitmek istemiyorum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Evinize gelip alma durumu vs. olmaz öncelikle.

Ama bir çevirmede, trafikte polis/jandarma kontrolünde vs. kaçak olduğunuzun açığa çıkmayacağının da garantisi yok. Yakalanırsanız ödeyeceğiniz günlük para cezası kendiniz gidip teslim olduğunuzda ödeyeceğiniz miktarın iki katına çıkıyor onun dışında.
Selam arkadaşlar, 23 yaşındayım ve şu an yoklama dönemindeyim. Tamamlamak için son 1 ayım var ve biraz borcum var. Borcumu bitirmeden gitmek istemiyorum. Kaçak durumuna düşsem 3-4 ay, işten cikarma is yerime veya evime gelip alma durumu olur mu? Para cezasını ödemeye razıyım. Tek sorunum 3-4 aylık borcum bitirmeden gitmek istemiyorum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Bildiğim kadarıyla uzatabiliyorsun fakat, iş yerine veya evine gelip seni almazlar o eskidendi senin teslim olman lazım diye biliyorum yanlışım var ise bilgili arkadaşlar düzeltsin.

Ama bir çevirmede, trafikte polis/jandarma kontrolünde vs. kaçak olduğunuzun açığa çıkmayacağının da garantisi yok. Yakalanırsanız ödeyeceğiniz günlük para cezası kendiniz gidip teslim olduğunuzda ödeyeceğiniz miktarın iki katına çıkıyor onun dışında.

Çözüm

Para cezasını ödemeye razıyım işimden kaçağım diye cikarmasinlar ve gelip zorla birliğe almasinlar. Tek korkum bu. Teşekkürler.

Askerlik şubesine gider gitmez askere alınmıyorsun. Yoklamanı veriyorsun e-devlet üzerinden de yapabilirsin. ben şubatta yoklama aldım temmuzda gittim pandemi döneminde. Kimse evinden almaz. Yoklama kaçağı olduğun her gün başına ceza yersin. Ama şehirler arası yolculukta kontrole denk gelirsen yaka paça alabilirler. Kontrol eden kişinin inisiyatifine kalmış.

Para cezasını ödemeye razıyım işimden kaçağım diye cikarmasinlar ve gelip zorla birliğe almasinlar. Tek korkum bu. Teşekkürler.

Aralığın ortasına doğru sınıflandırma başvurunu yap mayıs celbi olarak gidebilirsin. Direk gel kardeşim askere demiyorlar askerlik şubesine git gerekli bilgilendirmeyi onlar yapar.

Gelip, alma durumu olmaz. Benim gittiğim dönemde, bankaya askere gideceğine dair kağıt götürdüğün de borcunu donduruyorlardı. Vergi borçlarımda silinmişti. Hala böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum, araştırmak lazım. Onun harici dediğim gibi gelip almaz kimse seni, kimlik kontrolüne girersen sorun olur. Onda da bazı polislere vs. söylediğinde abi askerlik durumu şöyle böyle, iyi niyetle tamam girmeyeyim gbtye, ama hallet askerlik işini diyende oluyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı