Askerlik yoklaması nedir?

bownlord

Hectopat
Daha fazla  
18 yaşındayım. Aralık'ta 19 olacağım. Bu sene liseden mezun oldum. 1 sene mezuna bırakacağım. e-Devlet'ten merak ettim askerlikle ilgili bir şey çıkıyor mu diye. Yoklama var. 3 ay süresi kalmış. Nedir bu?

20 yaşına gireceğin yıl askerliğin başlar. O yıl asker yaşın geldi demek oluyor senin 3 ay kalmış, benim de. Lise diplomanla askeri şubeye gidip erteleyebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam lise mezunları 2 yıl erteleyebiliyorlardı.

20 yaşına gireceğin yıl askerliğin başlar. O yıl asker yaşın geldi demek oluyor senin 3 ay kalmış, benim de. Lise diplomanla askeri şubeye gidip erteleyebilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam lise mezunları 2 yıl erteleyebiliyorlardı.
Aynı şekil ben de ertelettireceğim. Mezuniyet belgesini okuldan almayanlar (benim gibi) e devletten çıktısını alabilirsiniz.

Bir de onunla mı uğraşacağım daha 19'a yeni gireceğim vermezsem ne olur?

Bir de onunla mı uğraşacağım daha 19'a yeni gireceğim vermezsem ne olur?
Seneye 20'ye gireceksin ama. Zaten 5 dakikalık iş. Vermezsen asker kaçağı sayılırsın bu da para cezasına dönüşür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı