Aşkı tadın

Bence yormayın kendinizi hocam. Onunla hayal ettiğiniz hayatı elde edince aldığınız tatmin hissi giderek azalacak.
Yazdıklarımı okuyup etiket attığınızı düşünüyorum ama bence tekrar okumalısınız.
Günümüzde insanların ben aşığım demesi sadece elde etme arzusundan kaynaklanıyor.
Nadir de olsa gerçekten aynı zaman diliminde karşılıklı olarak sevgi besleyip sonrasında bunu aşka dönüştürebilen insanlar olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda fikrinizi merak etmiştim, son cümlenizle öğrendim. Karşılıklı arzu besleme nereye kadar? Kişi bir zaman sonra en yüksek dopamin seviyesine (mecazi olarak) ulaştığı zaman daha fazlasını alamayacağı için zirvenin altında kalan her şeyi değersizleştirmeye başlayacak. Sürekli yeni şeyler sürekli aksiyon mümkün değil ki.

Aşka inanmıyorum aga. Aşk dediğin yalan olmuş ya çıkar için geliyorlar ya da para. Yoksa iki güne senide satıyorlar. Aşkı tadarsan sana zehir olur bana kıyamet.

@427036 ama yalan mı? Değer göremiyoruz. Kimse birbirini gerektiği kadar sevmiyor. Ve hep bir dengesizlik var. İki hafta önce ayrılan arkadaşlarım var. 2 hafta sürmedi ilişkileri. Lanet olsun onlara!

Sözlerinize katılıyorum hocam. Şaşkınlığım kafiyenizde.

Şimdiki sevgiler

Şimdiki sevgiler olmuş para,
Düzgün aşk var mı söyleyin bana.
İçsem bir kadeh aşk iksirinden,
Tutsam ellerini Konstantinopolis'den.

Gözlerin gözlerime bakınca oluyor tüylerim diken,
Şimdiki aşklarda var mıdır gerçekten seven.
Ya para için, ya çıkar için olur;
Şimdiki sevgiler.

Aşk yeni birini bulana kadar yaşanır ha gerçekten birbirinizi çok seviyor ve değer veriyorsanız ayrı ama bunun olma olasılığı çok düşüktür genelde sonunda birkaç ay acı vardır ama o acıyı yaşadıktan sonra daha güçlü olursunuz ama yinede 3-4 kez bu döngüyü yaşarsınız en sonunda tecrübe edinir ve bir daha üzülmezsiniz çok ciddi bir ilişki değilse.

Çok doğru söylemiş şair. Aynı benim gibi düşünmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…