Asosyallik nasıl yenilir?

Asosyalinbiri

Attopat
Daha fazla  
Merhaba.
Asosyallik nasıl yenilir? Yaşım 17. Çok asosyalim. Özgüvenim yok. Sürekli evdeyim, hiç dışarı çıkmıyorum. Hiç arkadaşım bile yok hatta hiç çevrem bile yok. Bu arada şu an açık öğretim lisesinde okuyorum. Lise 3'e geçtim bu yıl.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyleyim, destek alıyorum. Sana da tavsiye ederim ama benimki ileri seviye seninkini bilemem.

Ben de öyleyim, destek alıyorum. Sana da tavsiye ederim ama benimki ileri seviye seninkini bilemem.

Benim de çok ileri seviye. Çok asosyalim. Öz güvenim yok. Hiç arkadaşım bile yok. Ben de şu an 8 aydır psikolojik destek alıyorum. Psikiyatri doktoruna gidiyorum her 3 ayda bir. Şu an antidepresan hap kullanıyorum her gün. 7 aydır kullanıyorum. Sosyal fobim var benim.

Kanka insanlardan konuşmaktan kaçınma veya korkma. Sürekli çevre edinmeye çalış, insanlara gül. En iyisinden bir kaç arkadaşını alıp dışarı çıkmayı deneyebilirsin eğer yok ise, süreç devam etmeye değer. Asosyal olan çoğu insan genelde mutluluğu dışarıda değil fakat kendi içinde bulan insanlar oluyor, o yüzden asosyalliği kendin yenmek zorundasın. Bunu kaçarak yapamazsın, üzerine gitmelisin. Kendini değiştirmek zorundasın, bu iş evde oturarak kendine ilham gelmesini umarak olmuyor. En iyi tavsiye insanlarla daha çok yakınlaşman, utangaçlığın varsa yenmen. Bol şans...

Allah kolaylık versin, kendimden bilirim psikoloji en zorudur. Ben kendimden ümidi kestim düzelmiyorum zaten, umarım sen iyi olursun.

Benim çok ileri seviye çok asosyalim öz güvenim yok hiç arkadaşım bile yok bende şu an 8 aydır psikolojik destek alıyorum psikiyatri doktoruna gidiyorum her 3 ayda bir şu an antidepresan hap kullanıyorum her gün 7 aydır kullanıyorum sosyal fobim var benim.

Allah kolaylık versin, kendimden bilirim psikoloji en zorudur. Ben kendimden ümidi kestim düzelmiyorum zaten, umarım sen iyi olursun.

Allah razı olsun inşallah.

Eğer olay psikolojik hastalık boyutundaysa geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Dediğim gibi en kolay yol anlattığım yerden geçiyor.

Eğer olay psikolojik hastalık boyutundaysa geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Dediğim gibi en kolay yol anlattığım yerden geçiyor.

Evet olay psikolojik ama hiç arkadaşım yok hiç çevrem bile yok bu yüzden dışarı çıkmıyorum tek başıma dışarı çıkmak istemiyorum sıkıcı oluyor bir de çıkıp tek başıma ne yapacağım ki nereye gideceğim ki.

Ailem de sürekli evde, hiç dışarı çıkmıyor, hiç. Arabamız da yok. 5 yıldır arabamız yok. Bazen ailecek bir yerlere de gidemiyoruz. Mesela şu an yaz ayı ve havalar da çok sıcak evimiz de çok sıcak. Her gün yanıyoruz, sıcaktan bunalıyoruz, nefesimiz çıkmıyor ama ne yapalım mecburuz. Gidecek başka bir yer de yok mecburen idare ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…