Bende Lise'de aynı kafadaydım.
3-5 arkadaşım vardı samimi olduğum. Ama hiç dışarıda buluşup kafeye falan gitme huyum olmazdı. Olmadı. Hatta sınıfımdan nefret ederdim. Ders dinlemiyor, dinleyenlere de köstek oluyordu.
Hatta Liseyi bitirdim, mezuniyet törenine bile gitmedim
Direk eve gidip oyun oynadım. PC başında
Onlar derste gürültü yaptığı için dersi dinleyemedim. Tabii ara sıra derste olan muhabbetlere bende katıldım, sütten çıkmış ak kaşık değilim ama suçlu da ben değilim. Sonuç olarak tüm sınıf bir yerlere yerleşemedik. Bir sene ara verdik. Ben pek çalışmadım ama, öyle böyle yerleştim.
Yurtta kalıyorum. Orada güzel ortam yaptım. Kendi yaşıtlarımla anlaşamıyorum. Benden 1-2 yaş büyükler ile çok iyi muhabbet kuruyorum. Lisede, sınıfta hayatta muhabbet kurmadım, beni ilgilendirmeyen muhabbetlere katılmadım. Ama yurtta edindiğim yeni ortamda baya şakır şakır konuşmaya başladım.
Normalde bir günde 3-4 saat oyun oynuyorsam yurtta 1 saat oynuyorum. Geriye kalan saatlerde oda oda gezip konuşuyoruz falan.
Kesinlikle ortam değiştir. Sadece sınıf arkadaşların ile ortam yapacaksın diye bir şey yok. Komşunla, gittiğin sosyal mekanlarda birileri ile tanışacak başka arkadaş edinip, onun ortamına gidebilirsin.
Affedersiniz ama asalak gibi asosyal olmak iyi değil. Tüm gün PC başında olmak da asalaklıktır. Kim ne dersin.
Çık dışarı, kafeye falan git. Yeni arkadaş edinmeye çalış.