Asosyallikten Azar İşitmek

Onur Haha Atan

Hectopat
Katılım
19 Mart 2018
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben bir lise 2 öğrencisiyim. Derslerim orta seviye fakat herhangi bir arkadaşım ya da yapabileceğim aktivite yok ergen olduğumu da düşünmüyorum. Kız arkadaş falan aramam, ortam eğlence pek aramam. Yani bu yüzden her günümü bilgisayar başında (aşırı fazla oynamıyorum) geçiriyorum. Fazla masum bir insanım, yani benim yaşımda gençler sigara vb içer ya benim hiç aram aileme ciddi bir şekilde ben sigara içiyorum dersem gülerler yani. Ek olarak parayla falan hiç işim olmaz harçlık falan hiç almıyorum. Yani okul zamanı bile haftalık aldığım para 5-10 lira ancadır ama ailemden yer yer azar işitiyorum, çok bilgisayara baktığımdan dolayı (günde 4-6 saat bakıyorum diyelim ortalama) bana niye bu kadar bilgisayara bakıyorsun (bu arada bilgisayarda oyun oynamasam bile sadece açık olsa gene kızıyorlar. Hatta ders çalışma lazım değil yeter ki bilgisayara bakma dedikleri oluyor) dışarı çık falan diyorlar ama dışarı çık dediklerinde kastettikleri şey tek başına evin etrafında yürü bir banka otur güneşe maruz kal falan. Benim yaşımda bir genç bundan ne kadar keyif alabilir ki? Madem bilgisayara bakmamam gerekiyor arkadaşsız bir şekilde ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beni anlattın. Benimkilerde ekran açık olsun masaüstü bile olsa kapat şunu çok bakıyorsun diyorlar. Oysaki son birkaç aydır ETS 2 dışı oyun oynamıyorum eskiden CSGO oynuyordum o zaman haklılardı ama şimdi gerçekten deli oluyorum. Birde asosyal damgası yiyoruz. Aslında haklı olabilirler mantıklı düşününce [emoji849]
 
Günde 30 dakika falan dışarı çık ortalıkta görünme kafalarındaki soru işareti giderilsin. O Soru işareti benim ailemdede vardı. Bilgisayar başında işe yaramaz gibi oturmandan kaynaklı.
 
Bende Lise'de aynı kafadaydım.

3-5 arkadaşım vardı samimi olduğum. Ama hiç dışarıda buluşup kafeye falan gitme huyum olmazdı. Olmadı. Hatta sınıfımdan nefret ederdim. Ders dinlemiyor, dinleyenlere de köstek oluyordu.

Hatta Liseyi bitirdim, mezuniyet törenine bile gitmedim :) Direk eve gidip oyun oynadım. PC başında :)

Onlar derste gürültü yaptığı için dersi dinleyemedim. Tabii ara sıra derste olan muhabbetlere bende katıldım, sütten çıkmış ak kaşık değilim ama suçlu da ben değilim. Sonuç olarak tüm sınıf bir yerlere yerleşemedik. Bir sene ara verdik. Ben pek çalışmadım ama, öyle böyle yerleştim.

Yurtta kalıyorum. Orada güzel ortam yaptım. Kendi yaşıtlarımla anlaşamıyorum. Benden 1-2 yaş büyükler ile çok iyi muhabbet kuruyorum. Lisede, sınıfta hayatta muhabbet kurmadım, beni ilgilendirmeyen muhabbetlere katılmadım. Ama yurtta edindiğim yeni ortamda baya şakır şakır konuşmaya başladım.

Normalde bir günde 3-4 saat oyun oynuyorsam yurtta 1 saat oynuyorum. Geriye kalan saatlerde oda oda gezip konuşuyoruz falan.

Kesinlikle ortam değiştir. Sadece sınıf arkadaşların ile ortam yapacaksın diye bir şey yok. Komşunla, gittiğin sosyal mekanlarda birileri ile tanışacak başka arkadaş edinip, onun ortamına gidebilirsin.

Affedersiniz ama asalak gibi asosyal olmak iyi değil. Tüm gün PC başında olmak da asalaklıktır. Kim ne dersin.

Çık dışarı, kafeye falan git. Yeni arkadaş edinmeye çalış.
 

Geri
Yukarı