ASP.NET için .NET Core öğrenmek gerekli mi?

AhmetBirkan

Hectopat
Arkadaşlar ASP.NET öğrenmek için .NET Core bilmeye gerek var mı? Yani ASP.NET .NET Core'u kullanıyor mu? Arasında ki bağ tam olarak nasıl?

Eğer yazacağın uygulamayı sadece windows makinede çalıştıracaksan .net framework kullanman daha iyi olur çünkü faydalanacağın kütüphane sayısı, sorunlarla karşılaştığında forumlarda bulacağın cevap daha fazla, yok ben cross platform çıkmasını istiyorum diyorsan .net core altyapısını kullanacaksın. asp.net ise .net kullanarak web tarafında geliştirme yapılması için geliştirilmiş framework. Yani cevabın hem evet hem hayır .net framework ile de .net core ile de yazabilirsin seçim sana kalmış. Ama benim önerim bu saatten sonra .net core ile yazman çünkü yakında microsoft .net 5.0 sürümü ile ikisini birleştirecek, mevcut projenin .net 5.0'a geçişinde daha az sıkıntı çekersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı