ASP.NET ile veritabanına bilgi aktarma

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ASP.NET'e yeni geçmiş sayılırız.
Artık veri tabanı ile ilişkilendirmeye başlayacağız.

Çok basit bir biçimde textbox'a girilen bilgileri Access veri tabanının bir tablosundaki bir alana nasıl aktarırım.
Hoca 5 satır kodluk işi var, yapana sınavda 20 puan fazladan vereceğim dedi.
Önemli yani benim için.

Database bağladım, var olan Database'yi başka bir sayfada görüntüledim. Bu da kayıtların gösterildiği sayfa oluyor.

Şuan tek yapmam gereken şey textbox'a girilen yazıların veritabanında gerekli alanlara iletilmesi.

- - - Güncellendi - - -

Hocam kodlar nereye yazılıyor tam bilmiyorum, yabancı geliyor kodlar.
Yardımcı olabilme ihtimaliniz var mı ? Çünkü önemli yani 10 kredilik dersten 20 puan fazla almak büyük olay :)
http://yadi.sk/d/r0qqpvq7KYci3

- - - Güncellendi - - -

Konuya cevap yazan arkadaş silme gereği duymuş nedense :)

Şimdi kayıt formu oluşturalım. Access site databaseninde uyeler tablosunda uyeadi , uyesoyadı,uyemail olsun. Web sitemize 3 tane textbox ve 1 button ekleyelim. buttonun ID kytekle olsun. 1. textbox ismi txtUyeadi 2.textbox ismi txtUyesoyadi olsun 3.textboxın da txtUyemail olsun. Şimdide button classı kısmına dönelim ve textboxlarımı string değişkenine atıyalım.
String uyeadı =txtUyeadi.text ;
String uyesoyadı =txtUyesoyadi.text;
String uyeemail =txtUyeemail =txtUyemail.text;
//değişkenlere atadık ve veri tabanına eklemeye geldi sıra.
OleDbCommand add = new OleDbCommand ("INSERT INTO uyeler (uyeadi,uyesoyadı,uyemail) values(' "+ uyeadi+" ','"+uyesoyadı"','"uyemail"' )",database baglan objeni cagir);
add.ExecuteNonQuery();//

istersen bir label ekleyerek kontrol ettirebilirsin.

Olum yada olumsuz geri dönüş yaparsanız sevirim . :)

Son düzenleme:
Hocam şu verileri aktarma kısmında bir karışıklık yaşadım.

0GSXekV.png

Normaldir. 1. Database kütüphanen yok. 2. Database bağlantısı oluşturacak objen yok . 3. kendi veri tabanınaki tablolarına göre sınıflandıracaksın. Eğer access hangi sürümünü kullandığını belirtirsen yardımcı olabilirim.

Hocam şu access 2010 kullanmaktayım.
Hocanın sınav notuna 20 puan eklemesinin sebebi zaten bu. Tamamen yabancı olduğumuz bambaşka bir dünya bu kodlar.
Hafta sonu o koşturmacanın içerisinde zaman ayırıp getirirseniz söz 20 puan dedi.
Siz anlatın, ben anlamak içni her şeyi yaparım :) 20 puan çok büyük rakam benim için.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı