ASP.NET Machine Account Sorunu

jar of flies

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2013
Mesajlar
8
Öncelikle herkese merhaba,

Bugün bilgisayar kullanan birinin karşılaşabileceği en can sıkıcı sorunla karşılaştım sanırım. Sabah bilgisayarımı açtığımda, oturum açma ekranında donup kalıyordu. Kurulum cd'sini takıp bilgisayarı yenileme işlemini yaptım.

İşte sorun tam da burada başladı. Bilgisayar gayet güzel, bütün gereksiz uygulamalardan arınmış bir şekilde açıldı. Ama nasıl olduysa bilmiyorum bu ASP.NET programı yönetici olarak atanmış. Bilgisayarda yönetici izni gerektiren bir şey yapmak istediğim zaman ASP.NET Machine Account şifresi istiyor ya da akıllı kart bağlayın diyor.

İnternetten araştırdım baya, Bilgisayar Yönetimi > Local Users and Groups diye bir bölümden çözülebildiğini öğrendim ama böyle bir bölüm bende yok. Sonra bunu da araştırdım, bir forumda çalıştıra LUSRMGR.MSC yaz demişler. Yazınca ekteki resimdeki uyarı çıktı. Windows 8 kullanıyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür ayarlara erişebilmek için Pro sürüm kullanmalısın. O yüzden sana söylenen birçok araca erişemezsin. İstersen bir de netplwiz yaz ve o araçla hesapları yönetmeyi dene.

Ama sana şunu diyeyim, (bunu demekten nefret ederim ama) izinlerin bozulduğu bir sistemde bir daha hayır gelmez. O yüzden sen temiz bir 8.1.1 kur:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
 
Netplwiz'i yazdım yine ASP.NET Machine Account şifresi ya da akıllı kart uyarısı geldi. Makineler dünyayı ele geçirecek derlerdi de inanamazdım. Bilgisayarım bana başkaldırdı, kendi hükümdarlığını ilan etti resmen. Anlaşılan çözümü de yok. Dediğinizi yapacağım artık, el mahkum. Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.
 
Sorunu çözdüm.
Böyle bir sorunla karşılaşacak olan arkadaşlar için anlatayım hemen.

Sistem geri yükleme ve bilgisayarı yenileme seçeneklerini kullanmak ne yazık ki mümkün olmuyor zira ASP.NET Machine Account şifre ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Fakat bilgisayarı sıfırlama seçeneğinde bu şifre ekranı karşınıza çıkmıyor. Böyle bir sorunu en az veri kaybıyla atlatmanın tek yolu bu sanırım. Şu an bilgisayarımın kontrolünü yeniden almış bulunmaktayım. Otoritem sarsılmış olabilir ama küllerimden yeniden doğdum ve daha güçlü bir iktidar elde ettim. :)

Sn. Recep Baltaş'a vakit ayırıp cevap verdiği için tekrar teşekkür ederim. Umarım sizler böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı