ASP.net mi, Javascript mi öğrenmeli?

Söylediklerine katılıyorum ama veri tabanına ulaşmak ASP.NET'de hiç de zor değil tek bir connection string ve dependency injection mantığı ile birkaç satırda veri tabanına bağlanmak ve aynı controller içinde bir daha veri tabanı komutları ile uğraşmamak mümkün.

ASP.NET konusunda eksik bilgilerin var diye düşünüyorum.

PHP konusunda haklısın, PHP artık daha küçük çaplı projelerde şipşak uygulamalar çıkartmak için kullanılmaya başlandı.

ASP.net ve JavaScript arasında kaldım, hangisini tercih etmeliyim? Sebepleri ile açıklar mısınız?

Eğer Türkiye'de bir kariyer planı düşünüyorsan MVC tabanlı ASP.NET Core ve Framework bilmen gerekiyor.

AngularJs, VueJs ve NodeJs gibi frameworkler de yavaş yavaş yaygınlaşıyor ama büyük çaplı ideal bir projede bunların tek başına kullanılması neredeyse imkansız. Bu yüzden tümüne hakim olman gerekiyor. Javascript öğrendim tamam artık 5000 TL maaş ile geçinebilirim demek olmaz. Yazılım sektörü devamlı gelişen ve yeniliklere açık bir sektör.

Yani ikisine de yönelmen gerekiyor.

Türkiye'de Javascripti ehliyle bilen çok az kişi var. Bu yüzden maaşları da oldukça yüksek. Sana tavsiyem Javascript öğren sonra 1-2 dil daha ardından kendini tamamen Javascripte odakla. Kendi kendine küçük projeler yap videolar izle. Bildiğin yerlerin üzerinden 1-2 defa geç. Not al. Ne tür şeyler yapabiliceğini derinlemesine araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…