ASP.NET mi PHP mi?

insrt

Zeptopat
Daha fazla  
PHP ölüyor mu?
Bu soru aklıma stackoverflow 2025 anketlerini gördükten sonra geldi sizin düşünceleriniz neler?
Siz hangi web programlama dillerinde gelecek görüyorsunuz? 😁

PHP ölüyor mu?
Bu soru aklıma stackoverflow 2025 anketlerini gördükten sonra geldi sizin düşünceleriniz neler?
Siz hangi web programlama dillerinde gelecek görüyorsunuz? 😁
ASP.NET Türkiye de çok popüler fakat PHP Laravel tercihimdir. İkisinide uzun süre kodladım, çevremdekiler .NET kullanırken ben web ajanslarında backend için php laravel kullanıyordum ve aksi düşünülmüyordu bile.

Bana göre PHP hâlâ kullanışlı bir dil. Bildiğim kadarıyla, orta ve büyük ölçekli birçok bilişim şirketi diğer diller ile birlikte PHP kullanmaya devam ediyor. Ayrıca birçok sanal POS ve e-ticaret sitesi de PHP altyapısıyla çalışıyor.Düz php yerine laravel kullanabilirsiniz.Php CRM,Önburo vs. sistemlerde çok iyi iş çıkarıyor.

Türkiye için ASP.NET soru dahi değil ancak global düşünürsek PHP derim. Yok PHP öldü, yok PHP mi kaldı falan deniyor ama kaldı hala daha büyük ölçekli şirketler PHP altyapısı üzerinden gidiyor.

Staj yaptığım şirketin kendi sistemi dahil tüm Backend'i PHP'den oluşuyordu.

PHP yaklaşık 10 yıldır ölüyor. ASP.NET Core halihazırda çok kullanılıyor Türkiye'de ama Laravel de iyidir açıkçası. Hangisinde rahat ediyorsanız. :)

Ben ikisinden de uzağım. Backend için Python flask, frontend için ise genellikle Ruby, Vue.js ve Next.js gibi dilleri kullanıyor ve tercih ediyorum. Birbiriyle entegre şekilde birkaç farklı dil kullanmak bana hem daha çok zevk veriyor hem de profesyonellik hissi uyandırıyor.

Türkiye için ASP.NET soru dahi değil ancak global düşünürsek PHP derim. Yok PHP öldü, yok PHP mi kaldı falan deniyor ama kaldı hala daha büyük ölçekli şirketler PHP altyapısı üzerinden gidiyor.

Staj yaptığım şirketin kendi sistemi dahil tüm Backend'i PHP'den oluşuyordu.
Benim de staj yaptığım şirkette düz PHP kullanılıyordu. 'PHP ölüyor' deniyor ama, yıllık yaklaşık 10 milyon kullanıcının kullandığı sistemleri PHP ile geliştiriyorduk.

PHP son zamanlarda büyük yol kat etti, eskisi gibi spagetti kodlar azaldı ve MVC/OOP mimarileri nedeniyle Symfony, Laravel ve hatta Zend gibi frameworkler sayesinde büyük ölçekli projelerde çok başarılı.

"PHP ölüyor" cümlesini de bence PHP üzerinde üretilmiş en teknolojik XenForo 2 yazılımında söylenmesi de çok ironik geliyor bana. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı