Çözüldü ASP.net MVC yetki sorulama nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sinan Uğurlu

Kilopat
Yer
Datacenter
Daha fazla  
Meslek
Yazılım ve Ağ Altyapı Danış.
İyi günler, kısaca projemde yetki sistemi yapmayı düşünüyorum ve bana Identity sisteminde olduğu gibi kısa yoldan yetki sorgulaması yapmam lazım. Controller tarafında örneğin,

ASP.net:
if (kayitYetkisi == true){
//yetkiliyse olacaklar
else{
//yetkisizse olacaklar
}
}

şeklinde bir çözüm uygulamam lazım, acaba önerileriniz nedir? MVC hakkında başlangıç seviyesindeyim, ona göre anlatırsanız sevinirim. Entity Framework kullanıyorum.

Çözüm
Ben şöyle yaptım, owin ve ıdentity ile oturum kontrol eklentisi ekledim projeme, ıdentity içerisinde model ile kullanıcılar tablosunda roller oluşturdum. Controller'da bunu View'a model olarak gönderdim, burada da bunun kontrolünü yaptım, if-else ile, bu şekilde sorunum çözüldü, ancak şurada takıldım, kayıt ekleme projelerinde sorun çıktı, View'dan model ile postback yaptığımda View'daki kayıtları Controller'a yansıtamadım. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Sonuç olarak yetki konusunu identity ile hallettim.
İdentity olmadan sağlıklı yetkilendirme yapamazsın. Birk kaç kişi için ise giriş yapan kulanıcının giriş te adını şifresini alırsın dogru ise Session'a atarsın oradan okuyup istedigin yerde Control yaparsın

Yetkiler genelde JWT veya herhangi bir token içerisine gömülür. Gelen token içerisinden role ve yetkiler alınır ve kontrol edilir. Token'a gömmeden şu şekilde de yapılır; gelen user id değerine göre rol tablosundan kullanıcı rolleri çekilir. Geriye kontroller kalıyor.

Ben şöyle yaptım, owin ve ıdentity ile oturum kontrol eklentisi ekledim projeme, ıdentity içerisinde model ile kullanıcılar tablosunda roller oluşturdum. Controller'da bunu View'a model olarak gönderdim, burada da bunun kontrolünü yaptım, if-else ile, bu şekilde sorunum çözüldü, ancak şurada takıldım, kayıt ekleme projelerinde sorun çıktı, View'dan model ile postback yaptığımda View'daki kayıtları Controller'a yansıtamadım. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Sonuç olarak yetki konusunu identity ile hallettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı