Asp Net Veritabanı Güncellemede hata veriyor

beratzeus

Decapat
Merhaba.Ben asp net üzerinde sayfa tasarlıyorum register kısmından aldığım kullanıcı adı şifresini veritabanına kaydediyor üye girişi yapıyor ama üyelik bilgilerine facebook adresi ve telefon nosunu kayıt etmek istediğimde böyle bi sayfa var kişilik bilgilerini güncelleme diye fakat hata alıyorum kod kısmı şöyle :
Kod:
        protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" + Server.MapPath("App_Data\\giris1.accdb"));
            baglanti.Open();

OleDbCommand db_komut = new OleDbCommand("INSERT INTO kullanici(k_adres,k_telno) Values('"+TextBox1.Text+"','"+TextBox2.Text+"') where k_ad='"+Session["kullanici"]+ToString()+"'", baglanti);
            db_komut.ExecuteNonQuery();
            baglanti.Close();
        }
hata verdiği nokta : db_komut.ExecuteNonQuery();

hatası da şöyle :
System.Data.OleDb.OleDbException: 'Query input must contain at least one table or query.'

Bir de şu var ki, siz üye girişini hangi tablodan yapıyorsunuz. Kullanici tablosu Facebook ve telefon numarası için mi ayrılmış. Eğer kullanıcı tablosunda kullanıcı adı, şifre, facebook adresi ve telefonu da tutuyorsanız o zaman insert değil de update sorgusunu yürütmeniz gerekir.

Bir de şu var ki, siz üye girişini hangi tablodan yapıyorsunuz. Kullanici tablosu Facebook ve telefon numarası için mi ayrılmış. Eğer kullanıcı tablosunda kullanıcı adı, şifre, facebook adresi ve telefonu da tutuyorsanız o zaman insert değil de update sorgusunu yürütmeniz gerekir.
teşekkür ederim update ile cözüldü ama baska yerde aynı işi insertle yaptığımda çalışıyorda burda yok yani ama update ile çalıştı

İnsert ile update'i ayırt etmeniz gerekir. Yeni bir kullanıcı (genel olarak yeni bir satır) yaratırken insert, bu eklediğiniz kullanıcının (satırın) bir kolonunda güncelleme yapmak için ise update kullanmalısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı