Aspire 3 A315-54K boot menüde 1x0a hatası

İLTERİSHAN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar BIOS menüye girip siteme Linux kurmak için boot menüde USB'yi öne aldım sistemi yeniden açtım lakin USB belleği görmüyor 10 sn sonra ise 1x0a diye bir hata alıyorum yardımcı olur musunuz?
Laptop modeli: Aspire3 A315-54K
Ekleme: USB belleğe UEFI yazdırma Ventoy aracılığıyla yapılmıştır.

Arkadaşlar sorunu çözmeyi başardım ben hiç daha önce laptopa hiç format atmadığımdan Secure Boot ve yönetici parolasıyla ilgili detayları bilmiyorum sorun bende Secure Boot'un aktive olmasından dolayı gerçekleşti ilk başta kapatmayı başaramamıştım sebebi Security kısmında yönetici parolası belirlemeniz gerekiyor aklınızda bulunsun olurda ayarlarsanız kaydedin çünkü BIOS menüye her girişte benden şifreyi istedi haberiniz olsun.
@İlterishan

Merhaba arkadaşlar BIOS menüye girip siteme Linux kurmak için boot menüde USB'yi öne aldım sistemi yeniden açtım lakin USB belleği görmüyor 10 sn sonra ise 1x0a diye bir hata alıyorum yardımcı olur musunuz?
Laptop modeli: Aspire3 A315-54K
Ekleme: USB belleğe UEFI yazdırma Ventoy aracılığıyla yapılmıştır.

Arkadaşlar sorunu çözmeyi başardım ben hiç daha önce laptopa hiç format atmadığımdan Secure Boot ve yönetici parolasıyla ilgili detayları bilmiyorum sorun bende Secure Boot'un aktive olmasından dolayı gerçekleşti ilk başta kapatmayı başaramamıştım sebebi Security kısmında yönetici parolası belirlemeniz gerekiyor aklınızda bulunsun olurda ayarlarsanız kaydedin çünkü BIOS menüye her girişte benden şifreyi istedi haberiniz olsun.
@İlterishan

Ha bu arada sorun Ventoy'dan dolayı değil Ventoy iyi çalışıyor lakin kullanırken unutmamanız gereken bir kısım USB belleğe onu kurarken options menüde ikinci olması gerek oraya tıklayıp MBR olan ayarı GPT yapmanız gerekmekte. Bu sistemi UEFI olarak kurmanıza sağlıyor eğer ayarlamazsanız eski sistemde kurmuş olursunuz ki artık sanırım birçok sistem MBR'yi desteklemiyor. Ve bu program birçok ISO dosyasını aynı anda yazmanıza olanak sağlıyor üstüne bir de normal USB bellek gibi kullanabiliyorsunuz sanırım tabii son kısmı yanlış hatırlıyor olabilirim ama sürekli ISO dosyası için belleği biçimlendirmek istemiyorsanız çok mantıklı bir uygulama.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı