Çözüldü Aspire 3 A315-55KG undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Selamlar, laptopu yalnızca YouTube için kullanıyorum. Termal bakımlarını yapmış olmama ve soğutucu kullanıyor olmama rağmen gereksiz ısınmakta. Güç seçenekleri dengelide, işlemci yer yer 0.7 GHz çalışıyor olmasına rağmen gereksiz bir ısınma söz konusu. Bazen klavyeye elimi bile götüremiyorum. Bu sebeple undervolt yapmaya karar verdim fakat daha önce hiç doğru düzgün laptop BIOS'una girme şansım olmadı. Undervolt yapabilir miyim? Yapılabiliyorsa nasıl yaparım yardımcı olabilir misiniz?
@Yener K. hocam belki siz yardımcı olabilirsiniz, kimseden cevap gelmedi...

Son düzenleme:
Çözüm
Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -80 yapın. Apply'a basın.

Şimdi ekranın orta üst kısmında 5 adet birimden CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Core için Offset Voltage değerleri -80 yapın. Apply'a basın.

İşlem bitmiştir. Undervoltta stabilite sorunları olabilir. Siz dediğimi yapın. Bir sorunla karşılaşırsanız yeniden düzenleriz.
Dediğinizi yaptım, bir hata vs. almadım. Yapmam gereken ekstra bir şey var mı? Ana ekrandaki voltaj değerleri 0.8'den 0.73 değerlerine kadar geriledi.
İyi olmuş tamamdır.

FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin ve Apply'a basın.

ThrottleStop Ana Ekranından BD PROCHOT tikini kaldırın. Turn On'a basın. Ardından Save'e basın.

Artık sistemde ayarların otomatik uygulanması için uygulamayı bilgisayarı açınca çalıştırmanız yeterli.

SpeedStep ve C1E seçenekleri tikli durumda, onları bırakayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…