Aspire 5739g socket p 478 CPU önerisi

Barışsever7458

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4 GB DDR3 GeForce GT 240M Core 2 Duo P7370 İpad 8
Meslek
Sporcu (taekwondo)
Merhaba bu laptopta hangi işlemciye yükseltebilirim? Not: Şu anlık aklımda Core 2 Duo T6570 var.

P9700 / T9600 / T9800 / T9900 (düşük TDP ile aynı performansı veren P9700 en mantıklısıdır)

Not: 478 ile 479 arasında fark yok. Her iki soket yapısı birbirine uyar, almak istediğin işlemcinin FSB hızı 1066 olması ve aynı şekilde kullanılan belleklerin DDR3 1066 MHz olması önemli.

P9700 / T9600 / T9800 / T9900 (düşük TDP ile aynı performansı veren P9700 en mantıklısıdır)

Not: 478 ile 479 arasında fark yok. Her iki soket yapısı birbirine uyar, almak istediğin işlemcinin FSB hızı 1066 olması ve aynı şekilde kullanılan belleklerin DDR3 1066 MHz olması önemli.

P9700 işlemci bulamadım sarı sitede.

Bulunması çok zor artık, ben sadece soruya cevep vermek için yazdım.

Şahsi fikrim bu bilgisayar ile uğraşmayın.

Neden ki?

Çok sevdiğim bir bilgisayar ondan uğraşmak istedim.

Bulunması çok zor artık, ben sadece soruya cevep vermek için yazdım.

Şahsi fikrim bu bilgisayar ile uğraşmayın.

Aslında bir yandan 20 yıllık kasa veya HP 8200 ile ilgilenmeyi düşünüyorum.

1. Eski.
2. Yavaş.
3. Verimsiz.
4. Güncel işletim sistemlerinde kararsız çalışma ve sürücü uyumsuzluğu ( bazı Linux dağıtımları hariç)

Bana kalırsa bu cihazın çektiği elektrik haram, 15 yıllık bir sistem ve gerekeni hakkıyla yapmış. Artık uyuma vakti gelmiş :)

Neden ki?

Çok sevdiğim bir bilgisayar ondan uğraşmak istedim.

Aslında bir yandan 20 yıllık kasa veya HP 8200 ile ilgilenmeyi düşünüyorum.
Hobi amaclı ilgileniyorsanız dediklerimin önemi yok, sonuç olarak bu işlemlerden zevk ve keyif alacaksınız.

1. eski.
2. yavaş.
3. verimsiz.
4. güncel işletim sistemlerinde kararsız çalışma ve sürücü uyumsuzluğu ( bazı Linux dağıtımları hariç)

Bana kalırsa bu cihazın çektiği elektrik haram, 15 yıllık bir sistem ve gerekeni hakkıyla yapmış. Artık uyuma vakti gelmiş :)

Hobi amaclı ilgileniyorsanız dediklerimin önemi yok, sonuç olarak bu işlemlerden zevk ve keyif alacaksınız.

Aslınsa sürücü uyumsuzluğu falan yok sadece Windows 7 kullanmak için uğraşmak istedim bu PC ile.

1. eski.
2. yavaş.
3. verimsiz.
4. güncel işletim sistemlerinde kararsız çalışma ve sürücü uyumsuzluğu ( bazı Linux dağıtımları hariç)

Evet aslında hobi amaçlı ilgileniyorum bu PC ile.

2 hafta önce Aliexpress'ten 600'e getirdim p9700. Güzel işlemci. Bios'un destekleyip desteklemediğini bir bilene danışın. Soket uysa da bios limiti olabiliyor. Bios-forum'a bakabilirsin.
@Barışsever7458

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı