Aspire 5742G işlemci değişir mi?

sinaneryt

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. 2010 yılından beri Acer Aspire 5742G model laptop kullanıyorum. İlk aldığım zamanlarda çok iyiydi ama son bir kaç senedir basit oyunları bile oynayamıyorum. RAM ya da işlemciyi değiştirsem bana bir yararı olur mu ? Olursa şayet ne türleri tercih etmeliyim?
  • Ekran kartım: Nvidia GeForce GT 420M 2 GB
  • İşlemcim: İntel Core i5
  • RAM: 4 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
1. nesil işlemciler arasında çok performans farkı yok. i5 işlemcini i7 620M'e yükseltsen bile arada %5 civarı bir performans farkı olacak. i7 740QM'e yükseltsen işlemci 45watt güç tüketiyor. Muhtemelen bu denli ısınan bir işlemciyle soğutma sistemin baş edemeyecek. Ayrıca her anakart PGA988 olsa bile 45w güç tüketen işlemcileri desteklemiyor. Zaten grafik işlemcin 420M. Yükseltme düşünme. Sat 2. el güzel bir laptop al yada masaüstü topla.

1. nesil işlemciler arasında çok performans farkı yok. i5 işlemcini i7 620M'e yükseltsen bile arada %5 civarı bir performans farkı olacak. i7 740QM'e yükseltsen işlemci 45watt güç tüketiyor. Muhtemelen bu denli ısınan bir işlemciyle soğutma sistemin baş edemeyecek. Ayrıca her anakart PGA988 olsa bile 45w güç tüketen işlemcileri desteklemiyor. Zaten grafik işlemcin 420M. Yükseltme düşünme. Sat 2. el güzel bir laptop al yada masaüstü topla.

RAM'leri değitirmem bir işime yarar mı peki? Şu an buna bütçe ayıracak bir durumda değilim en azından kullanırken biraz daha rahat olmasını istiyorum.

Bilgisayar ısınıyor olabilir mi ? Çünkü League Of Legends için fazlasıyla yeterli. Hangi ayarlarda oynuyorsun ?

D5803 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

En düşüğe çekip oynuyorum. Isınma sorunu var soğutucuda aldım ama maalesef çok fayda etmedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı