Aspire E5-573G Laptop Ugrade

Ethazs

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Gemi adamı
Bilgisayarımını teknik özellikleri bazı oyunlarda sorun çıkarıyor FPS'i çok düşük kalıyor. Bunu ikinci el. Aldım. Aslında ilk aldığımda beni rahatsız eden tek şeyi işlemcisi olmuştu diğer yönlerden çok iyi gibi geldi. Kurtarır dedim fakat artık beni çok kısıtlamaya başladı. Tam verim alabilmek adına ne kadar hangi özelliklerini yükseltebilirim? Ve parça önerileriniz nelerdir?

Aspire E5-573G

İşlemc: Intel(R) Core(TM) i5- CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
RAM: 16 GB
E. Kartı-1: Intel(R) HD Graphics Family 2048 MB
E. Kartı-2: NVIDIA GeForce 920M 8154 MB

Not: Çok iyi bilgim olmadığı için yöneticilerden bir cevap rica ediyorum. Benim veri güvenliğime sorun olmayacak bir şey ise DxDiag bilgilerimi paylaşsam olur mu? Tavsiye eder misiniz? Çünkü yanlış bilgi verip önerisiz kalmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu konu için çokta bilgili olmaya gerek yok laptoplarda yapabileceğin şey kısıtlı masaüstü değil ki rahatca Anakartın desteklediği en iyi işlemci ve ekran kartını takasın. Laptoplarda bildiğim kadarı ile çok az bulunuyor ekran kartı değişen model. Senin yapabileceğin şeyler ssd takmak bellek ilave etmek Ve optimum ayarlada güncel tutmak. Sistemin bu yılın oyunlarına göre geride kalıyor zaten yapabiliceğin tek şey yeni bir bilgisayar için para biriktirmek.
Küçük not: Benzer konularda destek isterken Anakart modelini de yazmayı unutma!

ssd takılı halde.16 gb ram var halihazırda.

Özellikleri tekrar ekliyorum;

Anakart: ZORO_BH Type2-a01
bios : Insyde Corp.v.1.35 30.11.2015

İşlemc: Intel(R) Core(TM) i5- CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
RAM: 16 GB
E. Kartı-1: Intel(R) HD Graphics Family 2048 MB
E. Kartı-2: NVIDIA GeForce 920M 8154 MB

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Acer web sitesinden edindiğim bilgiyle sizinkileri eşitleyip burada yazayım başkaları da faydalansın.

Sonuç:
Lap-toplarda işlemci ve Ekran kartı lehimli olduğu için hiçbir dizüstü bilgisayarda bu parçalar değişmez.
Ram ve SSD Bellek parçaları değiştirilebiliyor. (Ram Ana kartın izin verdiği oranda maximize edilebilir.)
Teknik olarak ise yüksek verimliliği sağlamak için;

- Ekran kartı sürücüsü(Driver) son sürüm olmalı
- Bios sürücüsü(Driver) son sürüm olmalı
- PC işlemcilerinin tümüne işlem yükünün paylaştırılması yani ayarlardan Ram kısıtlamasının kaldırılması.

Bunları uygulamak gerek.

Rica ederim.

İşlemci ve ekran kartları soketli de olabiliyor, onlar değiştirilebiliyor. Güncel mobil işlemcili laptoplarda işlemciler lehimli. Intel üzerinden gidersek 5.nesil öncesi işlemcilerde değiştirilebilenler var. Önce işlemci alıp sonra ona uyacak laptop aldığım olmuştur, 4810MQ ve 3630QM gibi.

RAMleri tamamen lehimli, soketli ya da biri lehimli diğeri soketli olan ürünler de mevcut.

Anladım o zaman düzelteyimde rastgele herhangi birine yanlış bilgi olmasın.
Tekrar teşekkürler arkadaşlar ilginiz ve yardımınız için.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Acer web sitesinden edindiğim bilgiyle sizinkileri eşitleyip burada yazayım başkaları da faydalansın.

Sonuç:
Acer aspire E5-573G 4210U işlemcili laptop'da işlemci ve Ekran kartı lehimli olduğu için bu parçalar değişmez.
Ram ve SSD Bellek parçaları değiştirilebiliyor. (Ram Ana kartın izin verdiği oranda maximize edilebilir.)
Teknik olarak ise yüksek verimliliği sağlamak için;

- Ekran kartı sürücüsü(Driver) son sürüm olmalı
- Bios sürücüsü(Driver) son sürüm olmalı
- PC işlemcilerinin tümüne işlem yükünün paylaştırılması yani ayarlardan Ram kısıtlamasının kaldırılması.

Bunları uygulamak gerek.

Bios ve ekran kartımı güncelledim. 55-60 FPS aldığım oyunlar 90-95 olmuş durumda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı