Aspire V3-772G laptopta 16 GB RAM'in 8 GB'si kullanılabilir gözüküyor

truman_n

Hectopat
Anakart
Acer VA70hw.
Merhabalar, bugün cihazımın eski hard diskini eskidiği için çıkartıp yerine SSD aldım ve temiz Windows 10 Home kurulumu yaptım. Ayrıca halihazırda olan 8 GB RAM'in üstüne 8 daha alıp 16 GB RAM yükseltmesi yaptım. Bilgisayarcı BIOS'tan RAM'lerin uyumsuzluk yapıp yapmadığını kontrol etti. 16 GB Memory gösterdiği için tamamdır dedi. Eve geldiğimde 16 GB RAM'in 8'ini kullanabildiğimi fark ettim. İnternetten izlediğim videolar doğrultusunda birkaç farklı çözüm denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Sistem yapılandırmasından bellek sınırı kaldırma çözümünü denedim olmadı. Güncellemeleri yaptım yine olmadı. Windows'un RAM sorun belirleme toolunu kullandım sorun bulunamadı. Peki ben nasıl 16 GB RAM kullanabileceğim?

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG

Acer Aspire V3-772g notebook.

Driverlar ve BIOS günceldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek üst sınırını açıp onu ayarlayın ardından sistemi yeniden başlatın. Tekrar MSConfig ayarlarından bellek üst sınırını kapatın yine yeniden başlatın sorun çözülecektir.

Hocam tam okumamışım konuyu özür diliyorum. RAM uyuşmazlığı olma ihtimali yüksek. Çünkü bir iki site gezdim bu problemleri yaşayan herkes RAM belleği değiştirmekle bulmuşlar çözümü ve RAM takviyesi yaparken RAM'lerin %100 uyuşması gerekiyor yani voltajlar frekanslar vs. vs. vs... Hatta sırf bu yüzden sistem yükseltmesi yapılırken RAM'leri set halinde alırlar yani 8+8 yada 4+4 aynı model aynı marka çünkü böyle en küçük uyuşmazlık bile sistemde mavi ekran hatalarına kadar götürebiliyor. Bilgisayarcıya götürüp RAM iadesi vermenizi öneririm.

Hocam tam okumamışım konuyu özür diliyorum. RAM uyuşmazlığı olma ihtimali yüksek. Çünkü bir iki site gezdim bu problemleri yaşayan herkes RAM belleği değiştirmekle bulmuşlar çözümü ve RAM takviyesi yaparken RAM'lerin %100 uyuşması gerekiyor yani voltajlar frekanslar vs. vs. Vs... Hatta sırf bu yüzden sistem yükseltmesi yapılırken RAM'leri set halinde alırlar yani 8+8 ya da 4+4 aynı model aynı marka çünkü böyle en küçük uyuşmazlık bile sistemde mavi ekran hatalarına kadar götürebiliyor. Bilgisayarcıya götürüp RAM iadesi vermenizi öneririm.

RAM'lerin pin değerlerine kadar hepsi uyumlu internetten kendim aldım bilgisayarcıya montajını yaptırdım bir yanlışlık yapmamak için. 2x4 Kingston vardı birebir aynı değerlere sahip bir önceki modelden 2x4 satın aldım. Yani 4x4 16 GB oldu ikisi de DDR3L 1.35v 1600MHz 204 pin SO-DIMM RAM. Dünya üzerinde bu kadar uyumlu RAM yoktur herhalde hocam.

RAM'lerin pin değerlerine kadar hepsi uyumlu internetten kendim aldım bilgisayarcıya montajını yaptırdım bir yanlışlık yapmamak için. 2x4 Kingston vardı birebir aynı değerlere sahip bir önceki modelden 2x4 satın aldım. Yani 4x4 16 GB oldu ikisi de DDR3L 1.35v 1600MHz 204 pin SO-DIMM RAM. Dünya üzerinde bu kadar uyumlu RAM yoktur herhalde hocam.

Haklısın bence de yoktur :D Bunu araştırayım hocam umarım bir çözüm bulurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı