Aspire V3-772G laptopta 16 GB RAM'in 8 GB'si kullanılabilir gözüküyor

truman_n

Hectopat
Anakart
Acer VA70hw.
Merhabalar, bugün cihazımın eski hard diskini eskidiği için çıkartıp yerine SSD aldım ve temiz Windows 10 Home kurulumu yaptım. Ayrıca halihazırda olan 8 GB RAM'in üstüne 8 daha alıp 16 GB RAM yükseltmesi yaptım. Bilgisayarcı BIOS'tan RAM'lerin uyumsuzluk yapıp yapmadığını kontrol etti. 16 GB Memory gösterdiği için tamamdır dedi. Eve geldiğimde 16 GB RAM'in 8'ini kullanabildiğimi fark ettim. İnternetten izlediğim videolar doğrultusunda birkaç farklı çözüm denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Sistem yapılandırmasından bellek sınırı kaldırma çözümünü denedim olmadı. Güncellemeleri yaptım yine olmadı. Windows'un RAM sorun belirleme toolunu kullandım sorun bulunamadı. Peki ben nasıl 16 GB RAM kullanabileceğim?

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG

Acer Aspire V3-772g notebook.

Driverlar ve BIOS günceldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopun içini açıp önceden var olan ramleri çıkardım yeni aldıklarımı önceden takılı olanların yerine taktım eskileri takmadım pc açıldı 8 gb ram sorunsuz çalıştı yani ram uyumsuzluğu yok ama kalan 8 gb taktığımda yine 16 gb 8 gb kullanılabilir donanıma ayrılan bellek 8 gb. Biostan uğraştım olmadı.

Laptopun içini açıp önceden var olan RAM'leri çıkardım yeni aldıklarımı önceden takılı olanların yerine taktım eskileri takmadım PC açıldı 8 GB RAM sorunsuz çalıştı yani RAM uyumsuzluğu yok ama kalan 8 GB taktığımda yine 16 GB 8 GB kullanılabilir donanıma ayrılan bellek 8 GB. BIOS'tan uğraştım olmadı.

Hocam dün baktım RAM'lerin yerini değiştirip düzeltenler olmuş. MSConfig'ten düzeltenler olmuş. RAM'leri iade verip yeni RAM ile çözüme kavuşanlar olmuş :D Siz bir de size zahmet format atmayı deneyin çünkü yukarıda yazdıklarımın hepsini denemişsiniz. Temiz kurulumun işe yarama ihtimali yüksek.

Hocam dün baktım RAM'lerin yerini değiştirip düzeltenler olmuş. MSConfig'ten düzeltenler olmuş. RAM'leri iade verip yeni RAM ile çözüme kavuşanlar olmuş :D Siz bir de size zahmet format atmayı deneyin çünkü yukarıda yazdıklarımın hepsini denemişsiniz. Temiz kurulumun işe yarama ihtimali yüksek.
Daha dün temiz kurulum yaptım cihaza :(
Bellek tanılama denediniz mi hocam?
Evet hiçbir sorun bulamadı

Kimileri sorunu ramleri silgiyle silerek çözmüş dün tek tek taktığımda çalışıyordu beraber takınca çalışmıyor böyle garip bir çözüm işe yarar mı sizce ?

Daha dün temiz kurulum yaptım cihaza :(

Evet hiçbir sorun bulamadı

Kimileri sorunu RAM'leri silgiyle silerek çözmüş dün tek tek taktığımda çalışıyordu beraber takınca çalışmıyor böyle garip bir çözüm işe yarar mı sizce?

Silgi oksiti alır ama denenmeyecek bir durum değil yani zarar vermez.

An itibarıyla denediğim çözümler.
  • RAM'leri tek tek takıp hepsinin çalıştığını ve bilgisayarla uyduğuna emin olmak.
  • Chipset güncellemesi.
  • Windows güncellemesi.
  • RAM modüllerinin slotlarını yerlerini değiştirmek
  • RAM'lerin uçlarını silgiyle silmek.
  • MSConfig çözümleri.
Deneyemediğim BIOS ayarları oldu çünkü laptopta bahsedilen ayarlar mevcut değil XMP ayarı VRAM ayarı vs vs.

Sanırım daha fazla deneyecek bir şey kalmadı sanırım BIOS'u ilk sürümüne çekmek istedim ama bu laptopta BIOS güncellemesi flash üzerinden değil Windows üzerinden oluyor ve eski BIOS'u kurmak için kurulum dosyasına bastığımda kurmaya çalıştığım BIOS'un daha yenisine sahip olduğumdan izin vermiyor. Tek seçenek BIOS pilini çıkarmak sanırım o da çok derinde bütün laptopu parçalamam gerekir ulaşmam için.

An itibarıyla denediğim çözümler.
  • RAM'leri tek tek takıp hepsinin çalıştığını ve bilgisayarla uyduğuna emin olmak.
  • Chipset güncellemesi.
  • Windows güncellemesi.
  • RAM modüllerinin slotlarını yerlerini değiştirmek.
  • RAM'lerin uçlarını silgiyle silmek.
  • MSConfig çözümleri.
Deneyemediğim BIOS ayarları oldu çünkü laptopta bahsedilen ayarlar mevcut değil XMP ayarı VRAM ayarı vs vs.

Sanırım daha fazla deneyecek bir şey kalmadı sanırım BIOS'u ilk sürümüne çekmek istedim ama bu laptopta BIOS güncellemesi flash üzerinden değil Windows üzerinden oluyor ve eski BIOS'u kurmak için kurulum dosyasına bastığımda kurmaya çalıştığım BIOS'un daha yenisine sahip olduğumdan izin vermiyor. Tek seçenek BIOS pilini çıkarmak sanırım o da çok derinde bütün laptopu parçalamam gerekir ulaşmam için.

Aynı marka RAM aldıysanız uyumluluk sorunu yoktur. Bilgisayarcıya götürün bir baksın hocam. İşlemci 16 GB RAM desteklemiyor da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı