Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim paylaştığım resimdeki sokete takılacak. Fakat Berkan'ın paylaştığı resimdeki gibi kılavuzdaki + ve - kutuplara dikkat ederek takacaksın. + ve - kutuplar takacağın ufak soketlerin üzerinde de genelde oluyor. Ona göre bakıp yapacaksın. Bu arada benim paylaştığım resim temsili demiştim. Her anakarttaki soket ve takma şekilleri farklılık gösterebilir
Temsili olduğunu anladım da. Yazılar, yani power sw reset sw h.d.d led
-p led
+p led hepsinin yazısı anakartın dışına mı bakacak? İç tarafa yazı bakmayacak mı?
Tamam anlattığın şeyi yukarıda yazdım senin elindeki o soketlerin üzerinde + ve - yazılar var yoksa bile ucunda aşağıya doğru bir oka benzer bir şekil (pozitif + uç) vardır. Sende Berkan'ın verdiği şekilde takacaksın bu kadar basit
Seyitin resminin üzerinden gidelim.
Çift pin (resimdeki HDD led cift pinli) olanlarda fark eder hangi yöne taktığın çünkü biri artı biri eksi ters taktığında sorun olur.
Tek pinlilerde Seyitin dediği gibi fark etmez.