ASRock A320M HDV4.0 sistemde 2 RAM kullanınca sistem mavi ekran veriyor

xpeazyy

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
ASRock A320M HDV4.0
İşlemci
Ryzen 5 5600
XPG'nin iki tane 8 GB'lık RAM'i var. Birisi 3000, diğeri ise 3200 MHz. Memtest yaptığımda 2 RAM takılıyken 1 hata alıyorum. RAM'leri 2 slota da tek tek deneyince hiçbir hata almıyorum. Herhangi bir RAM'i takıp oyun oynadığım zaman mavi ekran almıyorum ama ikisini de kullanırken 1.30 saate ortalama 5-6 kere mavi ekran yiyorum. Bunun net çaresi nedir, ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı anakartı kendim kullandım, maalesef RAM'le ilgili çok problem çıkarıyor, çok fazla RAM seçiyor. RAM hızını XMP profilinden biraz daha düşürüp deneyin (3200'den 2833 gibi mesela), bir de BIOS'u son sürüme güncelleyin, benim çökme ve mavi ekran sorunlarımı azaltmıştı.

Aynı anakartı kendim kullandım, maalesef RAM'le ilgili çok problem çıkarıyor, çok fazla RAM seçiyor. RAM hızını XMP profilinden biraz daha düşürüp deneyin (3200'den 2833 gibi mesela), bir de BIOS'u son sürüme güncelleyin, benim çökme ve mavi ekran sorunlarımı azaltmıştı.

BIOS son sürümde beta olan son sürümleri indirmedim sadece, XMP kapalıyken de çok fazla mavi ekran alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı