ASRock FM2A68M-DG3+ sistemde 2400 MHz RAM mavi ekran sorunu

Kadiraydn16

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta önce bilgisayar aldım.
Bilgisayarın özellikleri:
  • -ASRock FM2A68M-DG3+ Anakart
  • - A10K-7890K R7 Grafik destekli İşlemci
  • - Team Dark 2400 MHz 8 GB RAM
  • - 1 TB HDD (Bunla sorunum yok)

Bilgisayarı ilk aldığımda Recep Bey'in Youtube'de gösterdiği RAM'ların MHz'ini yükselten yani gerçek ayarına getiren videodan esinlenerek 1333 MHz çalışan RAM'lerı 2400 MHz'e çektim. Fakat çektikten sonra oyunlarda mavi ekran, oyundan atma gibi hatalar aldım ve tekrar Recep Bey'in videosundan gördüğüm Memtes86 programı ile RAM'lerı denedim. Fakat hepsi kırmızı çıktı, yani hatalı. RAM'lerı çıkardım yer değiştirerek taktım zaten mini anakart olduğundan 2 tane soket var. Yine aynı hatayı verdi ve dedim ki 2400 MHz yapmıştım onu AUTO'ya çektim ve tekrar 1333 oldu. Sorunlar tamamen kalktı hiç mavi ekran veya oyundan atma almadım fakat bir oyunda ortalama 33 FPS alırken 2400 MHz'de 1333 MHz olunca 24 FPS aldım. APU sistem olduğu için herhalde. Anakartım mı desteklemiyor 2400 MHz'i? Anakartın BIOS tarihi 2014, BIOS güncellemesi yapsam geçer mi? Yoksa anakart mı değiştirmem gerek, gerekirse de önerileriniz nedir?

Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel arkadaşım yazdığın sistemin aynısını zamanında satın alan insanlardan birisi de benim. RAMlerinde herhangi bir problem yok uyguladığın yöntemde de herhangi bir problem yok. Sorun tamamen (büyükı ihtimal buradan aldın) Teknobiyotik'teki donanımcı elemanların problemi. Anakart ve işlemcinin resmi sitesinden kontrol ettiğinde maksimum 2133 Mhz hızı desteklediğini görebilirken adamlar paket olsun diye 2400 lük RAM i koymuş üzerinde test de etmişler testine onay da verip satışa çıkarmışlar. Testten geçmesi normal sistem açılıyor zaten ama senin bahsettiğin bu durum yüzünden 2016 da aldığım sistemi 5. senemdeyim bak şu an yıllarca mavi ekran sorunlarıyla, kapanmalarla kullandım. Sırf o problem yüzünden ne kadar format attığımı anlatamam sürekli windows boot çöküyordu çünkü. Sorun HDD dendir diye 4 tane HDD eskittim kafa attı hepsi. Çok ceremesini çektim bu sistemin. Sorun tamamen aldığın sitenin bilgisizliğinden kaynaklanıyor. RAM leri 2133 Mhz e çekersen sorunun ortadan kalkar. Ben de tesadüf eseri keşfettim bu çözümü sitelerden de araştırdığımda baktım ki hem anakart hem CPU maksimum 2133 Mhz destekliyor. Belki gecikmeli bir cevap oldu ama hala bilgisayarı dayanamayıp elden çıkarmadıysan olayın açıklaması budur. Ben şu an RX550 ekran kartıyla 4.1 Ghz hızda 2133 Mhz kullanıyorum. Ayrıca RAM lerin dual channel çalıştığından da emin ol FPS artışı için. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı