ASRock AB350 Pro4 anakarta takılabilecek işlemci ve ekran kartı önerisi

Scypon

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 2017 yılında bilgisayarımı toplarken ileride güncellerim kafasıyla AM4 soketi olduğu için almıştım. Fakat her AM4'e her Ryzen takılmıyor sanırım. Biraz uzak kaldım bu tip şeylere. Şu anki işlemcim R3 1300X. Bu anakarta takabilecğeim işlemciler neler acaba. Ona göre güncellemek istiyorum. Ekran kartım da 1050 Ti. Önereceğiniz işlemciye göre ekran kartı da önerirseniz sevinirim.
Bütçe: 8000TL

Son düzenleme:
Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G) - Oyun Hediyeli | Teknobiyotik ekran kartı olarak.

AMD Ryzen 5 5500 3.6 GHz AM4 16 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri işlemci olarak bu BIOS Update yapıp kullanabilirsiniz.
Biraz bütçenizin üstüne çıkıyor ama gayet iyi parçalar.

Yazmışınız görmemişim pardon.
Önerileriniz için teşekkürler fakat NVDIA ekran kartlarını tercih ediyorum. Bu ekran kartı NVDIA'ya göre hangi ekran kartıyla aynı seviyededir anlamak açısından? Ve AMD son bıraktığımdan beri yazılımsal konuda gelişti mi? Güvenebilir miyim?

Önerileriniz için teşekkürler fakat NVIDIA ekran kartlarını tercih ediyorum. Bu ekran kartı NVIDIA'ya göre hangi ekran kartıyla aynı seviyededir anlamak açısından? Ve AMD son bıraktığımdan beri yazılımsal konuda gelişti mi? Güvenebilir miyim?

Yazılımsal olarak 6000 serisi çok çok önde önceden bende AMD kart kullanıyordum sorunları vardı evet ama şu an gayet stabil ve alınabilir bu fiyata RTX 3050 var ve RX 6600 yanından bile geçemez (not: 3050 en ucuz modeli 500-600 TL bile daha pahalıymış) kısacası gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Yazılımsal olarak 6000 serisi çok çok önde önceden bende AMD kart kullanıyordum sorunları vardı evet ama şu an gayet stabil ve alınabilir bu fiyata RTX 3050 var ve RX 6600 yanından bile geçemez (not: 3050 en ucuz modeli 500-600 TL bile daha pahalıymış) kısacası gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Teşekkürler

Sapphire PULSE Radeon RX6600 8GB 128Bit GDDR6 Ekran Kartı (11310-01-20G) - Oyun Hediyeli | Teknobiyotik ekran kartı olarak.

AMD Ryzen 5 5500 3.6 GHz AM4 16 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri işlemci olarak bu BIOS Update yapıp kullanabilirsiniz.
Biraz bütçenizin üstüne çıkıyor ama gayet iyi parçalar.

Yazmışınız görmemişim pardon.
Anakartimin destek listesinde 5500 yok. Hangi bios updatei ile destekliyor acaba ben mi goremedim

Anakartimin destek listesinde 5500 yok. Hangi BIOS Update'i ile destekliyor acaba ben mi goremedim.

Anakartın sayfasından supporta BIOS yeri var baktığımda son sürüm 6.40 olarak gösteriyor en üstte onu flashınıza yükleyip Update yapabilirsiniz son sürümü yükleyin.

Anakartimin destek listesinde 5500 yok. Hangi BIOS Update'i ile destekliyor acaba ben mi goremedim.

BIOS Update'siz desteklemez zaten bende de B450 var oda desteklemiyor BIOS Update yapacağım bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı