Şimdi teker teker cevaplıyorum hazır mısınız?
Anakartınız üzerinde 2 tane port var, bir tanesi Ultra yani 3500MB/1700MB gibi GB okuma-yazma hızlarına ulaşan NVMe SSD'ler ile tam performanslı çalışan port bulunmakta.
Diğeri SATA M2 portu, bu portun hızı SATA 3 ile eşit, yani istediğiniz kadar hızlı M2 takın yine de hızı 6GB/S'de takılı kalacaktır, normal SATA SSD hızlarına erişir.
Gelecekte öngörülenler dediğiniz zaten 3500MB okuma-yazma hızları oluyor
Store MI, AMD'nin kendi çıkardığı bir yazılım. Size anlayacağınız şekilde anlatayım,
yanlış anlamayın size salak veya kıt demiyorum. SSD'i hızını HDD ile eşitliyor ve HDD'de SSD hızlarında çalışarak hız kazanıyor.
2 tane SSD kullanabilirsiniz, sorun yok. Ben kendimden örnek vereyim, 1 tane SSD, 1 tane HDD. SSD, Windows ve genel programlarım hızlı açılması amacıyla. HDD ise oyun, depolama amacıyla.
Çift SSD size hız kazandırır, HDD'ye göre oyun açılma süreleri çok azda olsa kısalabiliyor ama dosya kopyalama işlemi çok yaparsanız farkları anlıyorsunuz tabii. SSD'ler basit yapılar değildir ve HDD'lerden daha güvenli depolama sunarlar, bozulma oranları daha düşüktür.