RX 5700XT ekran kartım düşük FPS veriyor. YouTube'da bir video izlediğimde ise pci_gen switch kısmını Auto'dan gen 3'e getirmem gerektiğini gösteriyor. Benim işlemcim de Ryzen 5 5500. yani öğrendiğim kadarıyla PCI 4.0 değil de 3.0 destekleyebiliyormuş. Kısacası ASRock B550M HDV anakartımda bu ayarı bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
ViewSonic VX2479-HD-Pro 23.8" 1 ms 180 Hz Adaptive Sync Full HD IPS LED monitör
Assassin's Creed Unity'de 26 FPS'e kadar düştüğünü gördüm fakat YouTube'dan aynı ekran kartıyla bu oyunun testine baktığımda çok daha fazla FPS veriyordu. Ready or Not, Battlefield 1 gibi oyunlar da düşük performans veriyor. Hatta Battlefield 1'i 4K açabilen bir ekran kartı olmasına rağmen benim ekran kartım 1080p de aynı FPS'i veriyor.
Zaten 3 veya 4 olması problem değil. Auto da kalmış olması problem yaratıyormuş sanırım. Windows tam olarak ayarlayamıyormuş gibi bir şey varmış.
Ryzen 5 5500.
Afox RX 5700XT.
32 GB DDR4 3200 MHz RAM.
650W MSI PSU.
1 TB Kingston SSD.
ASRock B550M HDV anakart.
video bu. Ekran kartı darboğaz yaşamıyor. Arka planda CPU'yu veya GPU'yu yüksek seviyede kullanan bir şey de yok. RAM ve disk de normal yükte çalışıyor. Sıcaklıklar gayet ideal bir problem yok.
video bu. Ekran kartı darboğaz yaşamıyor. Arka planda CPU'yu veya GPU'yu yüksek seviyede kullanan bir şey de yok. RAM ve disk de normal yükte çalışıyor. Sıcaklıklar gayet ideal bir problem yok.