ASRock B550M HDV anakartta pci_e1 gen switch kısmı nerededir?

Boranhiz

Hectopat
Daha fazla  
RX 5700XT ekran kartım düşük FPS veriyor. YouTube'da bir video izlediğimde ise pci_gen switch kısmını Auto'dan gen 3'e getirmem gerektiğini gösteriyor. Benim işlemcim de Ryzen 5 5500. yani öğrendiğim kadarıyla PCI 4.0 değil de 3.0 destekleyebiliyormuş. Kısacası ASRock B550M HDV anakartımda bu ayarı bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Monitör? Bir de örnek bir oyun söyle performansı nedir öğrenmem lazım.

Monitöru sorma sebebim cozunurlugu öğrenmek, birkaç FPS'lik farklar olması doğaldır ama onlarca FPS fark varsa bir sorun oldugunu anlarız.

Monitörüm.

ViewSonic VX2479-HD-Pro 23.8" 1 ms 180 Hz Adaptive Sync Full HD IPS LED monitör​

Assassin's Creed Unity'de 26 FPS'e kadar düştüğünü gördüm fakat YouTube'dan aynı ekran kartıyla bu oyunun testine baktığımda çok daha fazla FPS veriyordu. Ready or Not, Battlefield 1 gibi oyunlar da düşük performans veriyor. Hatta Battlefield 1'i 4K açabilen bir ekran kartı olmasına rağmen benim ekran kartım 1080p de aynı FPS'i veriyor.

Monitör? Bir de örnek bir oyun söyle performansı nedir öğrenmem lazım.

Monitöru sorma sebebim cozunurlugu öğrenmek, birkaç FPS'lik farklar olması doğaldır ama onlarca FPS fark varsa bir sorun oldugunu anlarız.

Problem konuda belirttiğim şey olabilir diye düşünüyorum.

PCI 3 ile 4 arasında bu ekran kartıyla fark yaşaman mümkün değil. Farklı yerlere odaklanacağız.

Sistemin tamamını yaz bakalım.

Zaten 3 veya 4 olması problem değil. Auto da kalmış olması problem yaratıyormuş sanırım. Windows tam olarak ayarlayamıyormuş gibi bir şey varmış.
Ryzen 5 5500.
Afox RX 5700XT.
32 GB DDR4 3200 MHz RAM.
650W MSI PSU.
1 TB Kingston SSD.
ASRock B550M HDV anakart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
video bu. Ekran kartı darboğaz yaşamıyor. Arka planda CPU'yu veya GPU'yu yüksek seviyede kullanan bir şey de yok. RAM ve disk de normal yükte çalışıyor. Sıcaklıklar gayet ideal bir problem yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
video bu. Ekran kartı darboğaz yaşamıyor. Arka planda CPU'yu veya GPU'yu yüksek seviyede kullanan bir şey de yok. RAM ve disk de normal yükte çalışıyor. Sıcaklıklar gayet ideal bir problem yok.

Videodaki ayarı nasıl bulamazsin? Ekran görüntüsünde işaretleyeceğim başlığın altında o seçenek vardır.

1.PNG

Advanced sekmesinden PCI Configuration başlığına gir orada videodaki ayar olacaktır, gen 3 yap bakalım düzelecek mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı