ASRock B550M HDV anakartta pci_e1 gen switch kısmı nerededir?

Boranhiz

Hectopat
Daha fazla  
RX 5700XT ekran kartım düşük FPS veriyor. YouTube'da bir video izlediğimde ise pci_gen switch kısmını Auto'dan gen 3'e getirmem gerektiğini gösteriyor. Benim işlemcim de Ryzen 5 5500. yani öğrendiğim kadarıyla PCI 4.0 değil de 3.0 destekleyebiliyormuş. Kısacası ASRock B550M HDV anakartımda bu ayarı bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekran kartının darbogaza uğradığını işlemcinin kullanım yüzdesine bakarak anlayamazsın, o eskidendi. CS2'yi ayrı tutuyorum, büyük çaplı oyunlarda ekran kartı kullanımını izle. Bu arada BIOS'ta XMP ayarı acik mi?

BIOS'ta XMP ayarı eskiden açıktı. Yine aynı performansı veriyordu. Kapatıp sadece RAM hızını yükseltmeyi denedim. Hala aynı. Ekran kartı aşağı yukarı her oyunda tam kapasitesinde kullanılıyor. FurMark sonuçları nasıl? Ekran kartının bir problemi var mı yoksa problem başka bir şeyde mi?

İkinci attığın görselde bir buçuk dakikalik ekran görüntüsü almışsın, bu kadar kısa sürede GPU 76 bellek 76 hot spot 93 derece olmuş. Biraz daha uzun yük altında kaldığında tahmini GPU 80'e bellekler 90'a hot spotta 100 üstüne atacaktır. Çok da kötü değil, neticede oyunlarda bu kadar yük altına girmeyecek genelde. XMP ayarı da açık kalsın kendin uğraşma RAM ayarlarıyla.

Şu an da sisteme yüklü büyük çaplı hangi oyunlar var?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu elemanı takibe al, videodakileri uygula.

Son düzenleme:
İkinci attığın görselde bir buçuk dakikalik ekran görüntüsü almışsın, bu kadar kısa sürede GPU 76 bellek 76 hot spot 93 derece olmuş. Biraz daha uzun yük altında kaldığında tahmini GPU 80'e bellekler 90'a hot spotta 100 üstüne atacaktır. Çok da kötü değil, neticede oyunlarda bu kadar yük altına girmeyecek genelde. XMP ayarı da açık kalsın kendin uğraşma RAM ayarlarıyla.

Şu an da sisteme yüklü büyük çaplı hangi oyunlar var?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu elemanı takibe al, videodakileri uygula.

FurMark'tan çok anlamıyorum ya. Benchmark kutucuğunu işaretleyip başlattım. Kendisi 1.5 dakika yapmış herhalde. XMP ayarı da sadece RAM'leri hızlandırsın diye yapmıştım diye hatırlıyorum. Kendim seçip hızlandırınca da aynı şey olmuyor mu? Şu anda GTA 5 Enhanced yüklü büyük çaplı oyun olarak.

FurMark'tan çok anlamıyorum ya. Benchmark kutucuğunu işaretleyip başlattım. Kendisi 1.5 dakika yapmış herhalde. XMP ayarı da sadece RAM'leri hızlandırsın diye yapmıştım diye hatırlıyorum. Kendim seçip hızlandırınca da aynı şey olmuyor mu? Şu anda GTA 5 Enhanced yüklü büyük çaplı oyun olarak.

GTA gibi açık dünya oyunları işlemciye ekstra yük bindirir. Full HD de ara ara drop yaşaman doğal. XMP RAM üreticisinin ürünü için en optimize ayarları yapar o yüzden açık kalsın sen elleme.

GTA gibi açık dünya oyunları işlemciye ekstra yük bindirir. Full HD de ara ara drop yaşaman doğal. XMP RAM üreticisinin ürünü için en optimize ayarları yapar o yüzden açık kalsın sen elleme.

Hangi oyunları tavsiye edersin benchmark yapmak için? İndirip yapayım bari. XMP ayarını yaptım şimdi.

Puan böyle. 1 kişi Ryzen 7 1700 ile test etmiş bu kartı. 6626 almış.

Dosya Ekleri

• Superposition_Benchmark_v1.1_6755_1744968266.png
    Superposition_Benchmark_v1.1_6755_1744968266.png
    605,1 KB · Görüntüleme: 16
Ortalama bir puan almış bu kart için. Sorun görünmüyor, oynadığın oyunlara sürücüye oyunların sürümüne göre aldığın FPS değişkenlik gösterebilir. Uzun lafın kısası sisteminde bir problem yok, her şey olması gerektiği gibi, YouTube takı testler genelde en iyi koşullarda yapılıyor, birkaç FPS fark için takılma bu kadar. Oyunları 60 FPS üstünde alacak şekilde grafik ayarlarını yap sonra FPS sayacıni kapat oyunun keyfine bak.

Ortalama bir puan almış bu kart için. Sorun görünmüyor, oynadığın oyunlara sürücüye oyunların sürümüne göre aldığın FPS değişkenlik gösterebilir. Uzun lafın kısası sisteminde bir problem yok, her şey olması gerektiği gibi, YouTube takı testler genelde en iyi koşullarda yapılıyor, birkaç FPS fark için takılma bu kadar. Oyunları 60 FPS üstünde alacak şekilde grafik ayarlarını yap sonra FPS sayacıni kapat oyunun keyfine bak.

Bir de 1080p Extreme testi yaptım. Ryzen 7 2700X RX 5600XT sistem 4702 almış. Benimki 4629. 1080P'de tam performans alamıyorum sanırım. Ama düşük FPS aldığım oyunlarda ekran kartı da %97-99 arası çalışıyor. İşlemci de hiç %100 olmuyor. Bunlara rağmen darboğaz nasıl olabiliyor 1080P'de anlamadım. Ve gerçekten yarı yarıya bir düşüş var. 2060S'in 140 FPS aldığı bir oyunda benim kartım 60-70 FPS alıyor.

Bir de 1080p Extreme testi yaptım. Ryzen 7 2700X RX 5600XT sistem 4702 almış. Benimki 4629. 1080P'de tam performans alamıyorum sanırım. Ama düşük FPS aldığım oyunlarda ekran kartı da %97-99 arası çalışıyor. İşlemci de hiç %100 olmuyor. Bunlara rağmen darboğaz nasıl olabiliyor 1080P'de anlamadım.

İşlemci tam yük altında görünmüyor olsa bile ekran kartının uretecebilecegi maksimum kare sayısına yetişemiyor. Bu senin işlemci için 1080p de yüzde 15 daha düşük FPS almana yol açıyor gibi düşünebiliriz. Oradaki yüksek skorlar gerçeği yansıtmıyor cogunlukla, karta overclock yapıp testte yüksek puan alıyorlar, puanlara baktığında dikkate alman gereken birbirine yakın en çok hangi puanlar alınmış olduğu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı