ASRock B550M-HDV boot olmuyor

Lyzard

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadasimin anakarti ariza yapmasi sonucu ASRock B550M-HDV model anakarti aldik ancak sistem acilmiyor. Islemcimiz Ryzen 5 5600.

Biraz arastirmalarim sonucu BIOS Update gerektirdigini ancak bunun icin Ryzen 3000 serisi bir islemci gerektigi bilgisine ulastim. Bir baskasindan Ryzen 3500X odunc aldim ve sistemi sorunsuz bir sekilde açtım. Sonrasinda anakartin sayfasinda son versiyon BIOS olan 3.40 versiyonu indirip BIOS Update yaptim. Tekrardan 5600 islemciyi sisteme taktim ancak yine acilmiyor. Hiç goruntu yok, anakartin uzerinde isik falan da yok. Sadece CPU ve sistem fanlari donuyor.

Tavsiye ettiginiz bir cozum var midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5600 işlemciyi başka anakartta test etme imkanınız var mı? Hatalı CPU sorunuda olabilir.

Bunu dememin sebebi önceki anakartın arızalanmış olması belki yanında Ryzen 5600 işlemciyide götürmüştür.
Ancak bir bilgisayarciya goturup denetebilirim sanirim.

Ryzen 5600 işlemciyi başka anakartta test etme imkanınız var mı? Hatalı CPU sorunuda olabilir.

Bunu dememin sebebi önceki anakartın arızalanmış olması belki yanında Ryzen 5600 işlemciyide götürmüştür.
Selamlar, dediğiniz gibi sorun işlemciymiş. Yeni bir 5600 ile sorun düzeldi :) Tesekkurler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı