ASRock B550M-HDV neden BIOS güncellemesi almıyor?

halilserkan

Hectopat
Daha fazla  
Bellirtiğim anakarta sahibim, ilk aldığımda BIOS güncelledim o da beta sürü müydü ondan çok da memnun kalmadım. Bazı hataları mevcut, değerleri doğru göstermiyor. Harici olarak oturduğum yerde çok elektrik gittiği için bir alt sürümüne güncellemeyi elektrik gider diye denemek içime sinmedi, zaten güncellerken 50 tane dua ettim gitmesin diye. Gelelim ana soruna, bu anakart daha güncelleme almayacak mı yoksa güncelleme getirmeyi unuttular mı sizce? Eğer artık güncellenmeyecekse riski göze alıp bir alt sürüme güncellemeyi deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En güncel Beta BIOS sürümü (L3.44) 27.02.2024 tarihinde yayınlamış, sanırım siz bu sürümü kullanıyorsunuz. En güncel kararlı sürüm olan 3.40 sürümü ise 19.01.2024 tarihinde yayınlanmış. Bunlar günümüzden çok uzak tarihler değiller. BIOS güncellemeleri genellikle pek sık yayınlanmıyor.

Değerlerin doğru gösterilmemesi sorunu Beta BIOS sürümüne güncelledikten sonra olduysa en yakın kararlı sürüme, yani 3.40 sürümüne dönmenizi öneririm. Olur da güncellerken elektrik kesilirse eğer ürünün garantisi varsa anakartın servisi muhtemelen sorunu düzeltir.

Ek olarak bazı anakartlar yüksek BIOS sürümünden düşük olan sürüme geçişe izin vermeyebiliyor. Ama siz Beta sürümden kararlı sürüme geçmek istediğiniz için belki bu durum yaşanmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı