AsRock B550M-HDV sistemde R7 5700X çok ısınıyor

CanerStyle

Hectopat
Yer
İstanbul/Sultanbeyli
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
RAM
XPG GAMMIX 30 8+8 3200MHZ
Anakart
AsRock B550M-HDV
Bugün sabah işlemci ve termal macun kargom geldi. Yeni anakartı ve diğer her şeyi kurdum, ardından sıvı soğutma montajını yaptım. İşlemci üzerindeki pompa gibi şeyi CPU_FAN1 kısmına taktım. Geriye kalan bir kablo vardı, sanırım radyatördeki fanların kablosuydu, onları da CHA_FAN'a taktım. Sonra işlemci çok ısınmaya başladı. Bilgisayar açılırken 72 dereceleri görüyor, oyunlarda maksimum 74-78 derece görüyor. Pompa/borulara dokunduğumda soğuk ve sıcak ayrı gelmesi gerekirken iki taraftan da sıcak geliyor.

1751476373120.jpeg

1751476478130.png

Pompa kablosunu "Pump" girişine takmanız lazım, CPU Fan değil. Fanları ise CPU FAN kısmına takmanız lazım. Pompa durmadan aynı hızda çalışması gerekiyor ama CPU Fan girişindeyken durmadan güç dalgalanması yaşıyor sıcaklığa bağlı olarak.

"Pump" kısmı yoksa CHA fan kısmında bir deneyin, orasıda sabit voltaj veriyordu.

Pompa kablosu yok direkt radyatorden gelen 4 pinli kabloyu CHA_FAN'a taktım.

Anakartta pump girişide yok resmine bakabilirsiniz anakartın ASRock B550M-HDV

Kabloların ikisinin de yerini değiştirip deneyeyim o zaman.

Bu sefer de tam tersi kablolama yapınca radyatörden gelen kabloyu sysfana takınca hızlıca 76 derecelere çıkmaya başladı.

Son düzenleme:
Pompa kablosu yok direkt radyatorden gelen 4 pinli kabloyu CHA_FAN'a taktım.

Anakartta pump girişide yok resmine bakabilirsiniz anakartın ASRock B550M-HDV

Kabloların ikisinin de yerini değiştirip deneyeyim o zaman.

Bu sefer de tam tersi kablolama yapınca radyatörden gelen kabloyu sysfana takınca hızlıca 76 derecelere çıkmaya başladı.
Sıvı soğutucunun etiketini çıkardınız değil mi? Birde termal macun olarak ne sürdünüz ve taşmadığından emin misiniz?

Sıvı soğutucunun etiketini çıkardınız değil mi? Bir de termal macun olarak ne sürdünüz ve taşmadığından emin misiniz?

Sıvı soğutucu sıfır değil 6 ay önce aldım termal macun olarak kyronaut Thermal Grizzly kullandım sonra kontrol edeyim dedim termal macun anında kurumuz işlemci üzerindeki termal macun su gibi olmuş sanırım Hepsiburada beni dolandırdı sonra yedek termal macunumu kullandım sıvı soğutmanın yanında gelen normal bir macun onda da sıcaklık farkı değişmedi.

şuan sadece opera ve discord açık haldeki sıcalığı bu

1751489152112.png

Sıvı soğutucu sıfır değil 6 ay önce aldım termal macun olarak kyronaut Thermal Grizzly kullandım sonra kontrol edeyim dedim termal macun anında kurumuz işlemci üzerindeki termal macun su gibi olmuş sanırım Hepsiburada beni dolandırdı sonra yedek termal macunumu kullandım sıvı soğutmanın yanında gelen normal bir macun onda da sıcaklık farkı değişmedi.

şuan sadece opera ve discord açık haldeki sıcalığı bu

Eki Görüntüle 2526310
Pompa durmadan çalışıyor değil mi? Birde BIOS kısmından fanların bir hızlarını ayarlayın, belki düşük RPM'dir.

Yarın bilgisayarcıya gidecek sanırım sıvı soğutucu bozuldu ya da boruların şeklinde sorun var zaten iki boruda sıcak gibi normalde biri sıcak biri soğuk olmalı.

Pompa durmadan çalışıyor değil mi? Birde BIOS kısmından fanların bir hızlarını ayarlayın, belki düşük RPM'dir.
pompa hızını yani cpufanı fulledim normal fan hızıda standartta

Montajda anakarta takılı halde gelen backplateyi kullandım acaba işlemciye tam oturmuyor mu?

Yarın bilgisayarcıya gidecek sanırım sıvı soğutucu bozuldu ya da boruların şeklinde sorun var zaten iki boruda sıcak gibi normalde biri sıcak biri soğuk olmalı.
Olabilir hocam. Sıvı soğutucularında risk durumu bu zaten. Umarım ucuza patlar.

Montajda anakarta takılı halde gelen backplateyi kullandım acaba işlemciye tam oturmuyor mu?
Çıkardığınız anda zaten belli olur teması. Eğer temas etmiyor olsaydı daha fazla ısınacağını düşünüyorum biraz ve pompa sallanabilirdi. Genede komple işlemciyi kaplayan yuvalar daha efektif oluyor, dümdüz takmaktan ziyade.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı