ASRock B550M-HDV vs 2. el B450 Tomahawk Max

Max Caulfield

Kilopat
Makaleler
7
Daha fazla  
Merhaba. Şu anda OEM bir HP B550 anakart kullanıyorum. Yaptığım özelleştirmelerde sorun çıkartıyor bu anakart. BIOS da detaylı değil. O yüzden değiştireceğim. Sıfır bir ASRock B550M-HDV almak mı daha mantıklı yoksa ikinci el sorunsuz bir B450 Tomahawk Max almak mı? Ryzen 5 5600X ile kullanacağım. Ekran kartı da RTX 3060. ASRock B550M-HDV'de DisplayPort girişi olmaması ve sadece 2 RAM slotu olması dezavantaj. Ayrıca giriş seviyesi bir anakart. Ama sıfır olması ve daha yeni olması avantaj. Ayrıca PCIe 4.0. B450 Tomahawk Max ise daha eski ve 2. el ama sorunsuz. 4 tane RAM slotu var ve üst düzey B450 anakartlardan. Ama PCI-e 3.0. siz olsanız hangisini alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
5600X'te onboard yok ve harici olarak RTX 3060 sahibisin, dolayısıyla DP girişi olup olmaması önemsiz.

Konuya dönersek B550M HDV berbat bir anakart, M.2 yönünde PCI-e 4.0 düşünmüyorsan mantıksız.

5600X'te onboard yok ve harici olarak RTX 3060 sahibisin, dolayısıyla DP girişi olup olmaması önemsiz.

Konuya dönersek B550M HDV berbat bir anakart, M.2 yönünde PCI-e 4.0 düşünmüyorsan mantıksız.
Teşekkürler hocam. Ama PCI-e 4.0 kafamı kurcalıyor. B550M HDV zaten en giriş seviyesi anakart. Dediğinize göre B450 Tomahawk Max kullanmak çok daha iyi. 2. el olarak satın almayı düşünüyorum. Şu anki anakartta kalmak mantıklı mı peki sizce?

Teşekkürler hocam. Ama PCI-e 4.0 kafamı kurcalıyor. B550M HDV zaten en giriş seviyesi anakart. Dediğinize göre B450 Tomahawk Max kullanmak çok daha iyi. 2. el olarak satın almayı düşünüyorum. Şu anki anakartta kalmak mantıklı mı peki sizce?
Eğer sistemine sonradan ARGB bileşenler alacaksan ARGB portu bulunduran bir anakart seçimi de mantıklı olabilir, örneğin 2. el B550M DS3H, B550M S2H gibi bir anakartı ucuza denk getirirsen B450 Tomahawk Max'e göre daha mantıklı bir seçim olur. B450 Tomahawk Max iyi güzel hoş ancak albenisi olmayan bir anakart, çünkü ne PCI-e 4.0 değil ne de ARGB portu yok. Sadece VRM soğutması iyi olan, tasarımı güzel olan ve fazla SYS_FAN portu bulunduran sıradan bir B450 anakart.

Eğer sistemine sonradan ARGB bileşenler alacaksan ARGB portu bulunduran bir anakart seçimi de mantıklı olabilir, örneğin 2. el B550M DS3H, B550M S2H gibi bir anakartı ucuza denk getirirsen B450 Tomahawk Max'e göre daha mantıklı bir seçim olur. B450 Tomahawk Max iyi güzel hoş ancak albenisi olmayan bir anakart, çünkü ne PCI-e 4.0 değil ne de ARGB portu yok. Sadece VRM soğutması iyi olan, tasarımı güzel olan ve fazla SYS_FAN portu bulunduran sıradan bir B450 anakart.
Hocam 2. el bulamadım, bulursanız link atabilir misiniz? AORUS Elite AX V2 nasıl sizce?

B550. Umarım ölü değildir. Satıcı ile iletişime geçebilirsem alacağım. Çok teşekkürler. Başka önerileriniz olursa bekliyorum hocam :)
Pek kafa yormaya gerek yok ya, zaten ölü bir platform, aynı işlemcilerin çöpe atılan silikonlarını geri dönüştürüp 0.2 GHz kısıp "bak biz destek kesmiyoruz" diye göz boyadıkları AM4 işlemcilerini saymıyorum tabii :D Ne kadar ucuza olabildiğince dolu anakart alırsan o kadar iyi ama dolusu yoksa ucuza yönel geç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı